Goed nieuws: De Pindakaaswinkel is terug in Breda

Baalde jij ook als een stekker toen De Pindakaaswinkel begin dit jaar vertrok uit de Halstraat? Niet getreurd, sinds een kleine 2 weken hebben ze een geheel nieuwe vestiging geopend in de nieuwe Houtmarkt. Met nog steeds alle lekkere smaken als Karamel Zeezout, Stroopwafel Kaneel en Witte Chocola Pindastukjes. Maar... Ze hebben ook een leuk nieuwtje!

Pindakaas op het voetstuk dat het verdient

Op zaterdag 5 oktober is de pop-up store geopend in de Houtmarkt. De komende 3 maanden kun je hier terecht voor "de lekkerste pindakaas van Nederland": zonder extra toegevoegde suikers, zoutarm en vrij van palmolie. Een stuk gezonder dan een standaard pindakaas.

In de winkel verkopen ze hun 10 verschillende smaken in grote potten, maar ook hebben ze setjes van 5 en setjes van 10 smaken in de kleine variant. Het ideale cadeautje of leuk om op die manier zelf alle smaken te proberen! In het 'standaard' setje van 5 zitten de populairste smaken: Naturel, Chilipeper Citroengras, Witte Chocolade Pindastukjes, Karamel Zeezout en Dadel Kaneel. Maar ook is het mogelijk om jouw persoonlijke setje samen te stellen met 5 smaken. En in die van 10 zitten natuurlijk alle smaken. Aanrader! 

Maar wat maakt pindakaas van De Pindakaaswinkel nou zo bijzonder? Allereerst wordt er kokosolie gebruikt in plaats van palmolie. De pindakaas is fairtrade, bevat geen (toegevoegde) suiker en is goed voor mens en natuur.

'Big boss' Michiel is in 2016 begonnen met het idee een echt lekkere pindakaas te maken. En omdat iedereen altijd allerlei eigen creaties maakte met pindakaas, wilde hij deze combinaties kant en klaar in een potje aanbieden. Vanuit zijn woning heeft hij toen de hulp ingeschakeld van Joost en Chiel om ook de rest van Nederland te veroveren met de lekkerste pindakaas van Nederland.

Na de start in 2016 zijn er inmiddels al 5 vaste vestigingen geopend in Nederland waar ze de hoogwaardige kwaliteit pindakaas verkopen. Het gaat om winkels in Groningen, Utrecht, Maastricht, 2 in Amsterdam en zelfs verschillende pop-up stores door heel het land (waar Breda er een van is). Daarnaast is er sinds afgelopen zaterdag een heuse Pindakaasbar geopend in Amsterdam. Hier tap je je eigen pindakaas én voorzie je 'm van de meest uiteenlopende topping, die je natuurlijk zelf kiest.

Nadat ze vorig jaar een paar maanden in de Halstraat hebben gezeten, waren de jongens helemaal klaar voor hun volgende stap in Breda: de nieuwe Houtmarkt. Hier kun je alle smaken proberen. En wij spreken uit ervaring als we zeggen dat het echt de moeite waard is om langs te gaan!

Enne, dat nieuwtje? Over een paar weken lanceert De Pindakaaswinkel een nieuwe smaak! Welke smaak dit is blijft nog even geheim, maar wat we wel mogen zeggen is dat iedereen deze smaak kent. Houd hun Facebook, Instagram en website dus maar goed in de gaten!