Mezz bundelt krachten om Bredaas talent een podium te geven

In 2024 vindt de eerste editie van de Grote Prijs Breda plaats. Breda zit vol met talent en daarom is het tijd om een prijs uit te reiken aan Bredaas talent! Dit talent verdient erkenning en daarom bundelen Mezz, POB Breda, Poppodium Phoenix Breda, Pier15, Sound Dog en Breda Barst de krachten om Bredaas talent het podium te geven dat het verdient.

Er zijn twee verschillende categorieën: bands & singer-songwriters en hiphop. Tijdens de voorrondes worden de finalisten uitgekozen door de vakjury. De drie finalisten van de categorie bands & singer-songwriters en de zes finalisten van de categorie hiphop strijden in de finale op zaterdag 2 november in MEZZ om de titel ‘Grote Prijs Breda 2024’. 

Prijzen

De winnaar per categorie krijgt een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit:

- Optreden op de mainstage van Breda Barst
- Een geldprijs van 1000 euro
- Een fantastische wisselbeker
- Twee gratis repetities bij Phoenix
- Twee gratis repetities bij Sound Dog
- Een professionele fotoshoot bij een fotostudio.

Categorieën

HipHop
Deze categorie is bedoeld voor vocalisten (zang of rap) en producers die zich richten op hiphop, trap, R&B, rap, urban pop, freestyles etc. en dit live performen zonder band. Een eigen DJ is een pré, maar zelf afspelen via CD of laptop mag ook. Wanneer de act uit meerdere personen bestaat, dan moet dit als groep aangemeld worden. Let op: geen extra featurings!

Auditie rondes Hiphop
Voor de categorie ‘Hiphop’ worden er één of twee auditierondes georganiseerd, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
Wanneer je je aanmeldt, is de kans groot dat je op auditie mag komen!
De auditie rondes vinden plaats bij Phoenix en worden afgenomen door een vakkundige jury.
Na de auditierondes worden de finalisten bekendgemaakt. Deze finalisten strijden op 2 november 2024 om de Grote Prijs van Breda te worden.

Deelname eisen
Connectie met Breda
Minimaal 15 minuten aan eigen materiaal

Bands & Singer Songwriters
De categorie ‘bands & singer-songwriters’ is voor alle genres. Pop, metal, rock, funk, soul, wereldmuziek, punk, reggae en verwante muziekstijlen. Het draait om eigen muziek.

Voorrondes Bands & singer songwriters
Voor de categorie ‘bands & singer-songwriters’ worden er drie voorrondes georganiseerd bij Pier15, Sound Dog en Phoenix. Elke geselecteerde act doet mee aan één van deze voorrondes. Tijdens de voorronde is er een jury aanwezig en aan het einde van de voorronde wordt bepaald wie de winnaar is. Deze winnaar mag naar de finale. De finale is op 2 november 2024 in de Jupiler Zaal van MEZZ.

Deelname eisen
Connectie met Breda
Minimaal 30 minuten aan eigen materiaal

Bekijk voor meer info over de Grote Prijs Breda en hoe je je kunt aanmelden op de website van de Grote Prijs Breda. Aanmelden kan tot zondag 7 juli.

Meld je hier aan!