Experienceblog: CRLAB bij Aderans Hair Centre

Aderans Hair Center Breda is onderdeel van de Aderans Groep, wereldleider op het gebied van medische én cosmetische haarwerken en oplossingen voor haar- en hoofdhuidproblemen. Daarnaast is Aderans exclusief distributeur van de CNC-haarprotheses en de CRLAB haarspa behandelingen. Aderans Hair Center Breda is gevestigd in de sfeervolle Passage Zuidpoort, waar onze blogger werd uitgenodigd voor een CRLAB behandeling en neemt je graag mee in haar ervaring. 

Bij aankomst werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik een heerlijk kopje thee toegereikt. Na een korte kennismaking verplaatste we ons naar de relax ruimte van Aderans Hair Center, wat naast speciale hoofdhuidbehandelingen ook het kappersvak uitvoert en haarwerkspecialist is. Deze ruimte is specifiek ingericht voor de speciale behandeling die mij vandaag te wachten stond: de CRLAB-behandeling. Deze behandeling is speciaal ontworpen om de haargroei te stimuleren en de hoofdhuid te hydrateren. Aangezien ik veel aandacht besteed aan de gezondheid van mijn haar en hoofdhuid leek het me een goed idee om eens iets extra speciaals te doen. Maar naast de stimulatie van haargroei en hydratatie kan de behandeling ook vele anderen problemen aanpakken zoals schilfers, geïrriteerde hoofdhuid, slap haar, haarverlies, kale plekken en jeuk.

De intake begon met een grondige evaluatie van zowel mijn hoofdhuid als mijn levensstijl om zo de gehele achtergrond te krijgen van eventuele problematieken voor mijn hoofdhuid. Hierbij werd er vooral gekeken naar stresslevels, haarproducten en voeding. Zodra er een duidelijk beeld geschetst was, werd er verder gegaan met de hoofdhuidanalyse. Tijdens de hoofdhuidanalyse wordt er een huidschilferanalyse gedaan, wordt het vochthalte gemeten en wordt ook de PH-waarde gemeten. Tenslotte worden er met een speciale camera van dichtbij foto’s gemaakt van je hoofdhuid. Deze inzichten worden doorgestuurd naar de computer die vervolgens een gepersonaliseerd behandelingsplan voorstelt. Het is erg interessant om te zien en te horen hoe het gesteld is met je hoofdhuid en waar de pijnpunten zitten of waar het misschien juist heel goed gaat.

Hierna kan de behandeling beginnen. Er wordt een relaxt muziekje aangezet en een kaarsje aangestoken. De behandeling begon met een grondige reiniging van mijn hoofdhuid met een CRLAB-scrub die is ontworpen om mijn haarzakjes te voeden. Toen ging daar een stoom-/ozonkap overheen om de hoofdhuid week te maken en de poriën te openen. Dit duurde zo’n 10 minuten. Vervolgens ging er een massageband om mijn hoofd om de bloedsomloop te stimuleren en de hoofdhuid los te maken. Ook dit duurde 10 minuten. Een erg apart gevoel in het begin, maar dit gevoel gaat over in volledige ontspanning.

Na de reiniging, met de daarbij horende shampoo en een heerlijke hoofdmassage, wordt er gedurende 20 minuten een apparaat gebruikt dat lage niveaus van laserlicht uitzendt om de bloedcirculatie te stimuleren en de haargroei te bevorderen.


Hierna wordt het CRLAB-serum/vial op de hoofdhuid aangebracht. Deze vial bevat voedingsstoffen die de haargroei bevorderen en de hoofdhuid hydrateren. De vial wordt zorgvuldig aangebracht op de hoofdhuid met speciale techniek om de opname van de vial te maximaliseren.

De behandeling was zeer ontspannend en duurde ongeveer 75 minuten. Na de behandeling voelde mijn hoofdhuid schoon, fris en gevoed. Het is erg leuk om de passie en betrokkenheid te horen van het personeel bij Aderans Hair Center.

Al met al was mijn ervaring bij Aderans Hair Center in Breda geweldig. Het personeel was deskundig en vriendelijk, en de behandeling was ontspannend en effectief. Ik zou zeker teruggaan voor toekomstige behandelingen en kan het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een oplossing voor hoofdhuid problemen of die gewoon wat extra liefde aan zijn haar wil geven.