Inrit Chassé Parking vol ‘Men at Windows’ van Damien Poulain

Tijdens de lockdown in Maart 2020 maakte de Franse ontwerper Damien Poulain een serie van 49 schilderijen die nu te zien zijn in de inrit van de Chassé Parking in Breda. De compositie van elk werk is geïnspireerd op thuisblijvende personen die verlangend uit hun raam staren. De kleurcombinaties staan symbool voor de emoties die thuisisolatie oproept bij mensen.

design, architectuur, heraldiek, primitieve kunst


Foto door: Edwin Wiekens

Het werk van de Parijse ontwerper is een samensmelting van design, architectuur, heraldiek, primitieve kunst en zelfs shintoïsme. De objecten van Damien Poulain en herkenbaar aan de minimalistische en geometrische stijl. Met zijn werk streeft Damien Poulain ernaar om mensen dichterbij elkaar te brengen en harmonie in de samenleving te stimuleren.

“Damien Poulain: Het was een meditatief werk. Bij de herhaling van het tekenen werd de vrijheid gevonden in de diversiteit en bevrijding van kleuren”

Speciaal voor de 3sec.gallery is de serie schilderijen gescand en uitvergroot naar posterformaat. De ‘Men at Windows’ zullen tot en met 26 januari te zien zijn in de inrit van de Chassé Parking.

Workshop Graphic Matters x Damien Poulain 
Op zaterdag 14 November zal er in samenwerking met Damien Poulain een online workshop worden aangeboden vanuit Graphic Matters in samenwerking met Keep An Eye Foundation. Na selectie op basis van inschrijving zal er een gezelschap van 12 mensen aan de slag gaan met een opdracht van de Franse kunstenaar.

Vanwege de corona-maatregelen die van kracht zijn in Nederland, zal Damien Poulain een opdracht uitwerken die iedereen in zijn eigen woning kan uitvoeren. Gedurende de workshop zal elke deelnemer digitaal een gouache werk presenteren die gezamenlijk een groot werk zullen vormen.

Meer informatie omtrent de masterclass en aanmelding is te vinden op de website van Graphic Matters.