Interview met Lisa van Cuijk

Iedere vrouw houdt zich tegenwoordig bezig met health. De gezonde levenswijze van zogenaamde health experts vliegen rond je oren. Dit moet je eten, nee dat mag niet, tuurlijk mag je dit wel eten. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Danie & Roos volgen al een tijd het blog In Love With Health van Lisa van Cuijk. Wat een verademing… Volgens ons eindelijk iemand met een realistische kijk op eten én op je eigen lichaam.

We wilden deze knapperd (ja ze is prachtig!) wel eens ontmoeten en haar het hemd van het lijf vragen. Daarom ging Charlie van Wear for Love op pad voor een interview met Lisa van Cuijk van In Love With Health.

Facts
– Lisa van Cuijk
– 25 jaar oud
– Woont samen met haar vriend in Nijmegen
– Eigenaresse van In Love With Health & Lily Moon
– Heeft 2 boeken geschreven
– Is dol op gezond eten & sporten
– En heeft de beste baan die je maar kan wensen

Hoe is In Love With Health begonnen?
Vroeger was ik nooit met gezond eten en sporten bezig. Ik at namelijk vroeger echt ongezond. Ik at in de ochtend eigenlijk niks op een stukje peperkoek na, zo spaarde ik mijn honger op. Omdat ik zo van avondeten hield, had ik altijd een bord waar je U tegen zei en wat mijn vader niet eens op kon eten. En of dat bord nog niet genoeg was, at ik na het avondeten nog een bakje chips of een stukje chocolade, dat kan je dus niet echt gezond noemen.


Naast dat dit mijn eetpatroon was, had ik veel darmproblemen. Na 2 jaar in het ziekenhuis te hebben gelopen, kwamen de doktoren er nog steeds niet uit wat er aan de hand was. Toen dacht ik misschien kan ik iets aan mijn voeding veranderen en wil dit mijn darmproblemen verhelpen.
Ook was ik niet tevreden met mijn lichaam, ik wilde graag slanker worden. Niet sporten hielp ook wel mee aan mijn slechte zelfbeeld. Als iemand zei; “Lisa ga eens sporten”, werd ik altijd boos. Ik dacht ja ik ga toch niet sporten, ik was eigenlijk gewoon bang om moe te worden.


Op een gegeven moment dacht ik dit moet anders. Ik ben toen een half jaar tot een jaar onderzoek gaan doen en daaruit is voor mij een methode uitgekomen wat voor mij gezond is. Vanaf dag 1 had ik geen last van mijn darmen meer. Door de methode werd ik slanker, fitter, strakker en kreeg ik veel meer energie. Ik kwam eerst nooit van de bank, en nu hield ik ineens van sporten.
Na de methode zelf een tijd te hebben gevolgd ben ik van het een op andere moment in Inlovewithhealth gerold. Wat begon als een blog met gezonde recepten volgens mijn methode waarbij ik dacht misschien andere mensen mee te kunnen helpen, groeide uit tot een bedrijf, mijn bedrijf, In Love With Health. Vanaf maand 1 stroomde de mails binnen en bleek het echt een booming business te zijn, want 2,5 jaar geleden was health nog helemaal niet zo hot.

Wat houdt In Love With Health in?
Inlovewithhealth is een platform voor vrouwen die fit/fitter willen worden en lekker willen koken. Dit doe ik door middel van mijn blog bij te houden. Hier plaats ik wekelijks recepten op, maar daarnaast ook slimming tips, tips om je doel te bereiken en sinds kort ben ik ook begonnen met vloggen. Ik probeer mensen tips te geven en te coachen om liefde voor hun lichaam te krijgen.

1,5 jaar geleden heb ik mijn allereerste kookboek uitgebracht en een paar maanden geleden mijn tweede boek. Daarnaast heb ik de Slimming Body Guide, dat is mijn methode, een methode om gezonder en fitter te worden. Het is een manier om je leven te veranderen, maar wel op een realistische manier. Het is niet zoals de meeste diëten je moet nu dit eten en dan moet je dit eten. Je kan heel makkelijk en goed variëren, daardoor het een toegankelijke, makkelijke, maar vooral lekkere methode is. En je mag veel eten, dus het is eigenlijk niet echt een dieet te noemen. Inmiddels volgen 17.000 vrouwen de Slimming Body Guide en vormt daarbij the main thing van In Love With Health.

Het einddoel is om gezond te leven en liefde voor je lichaam te krijgen.

Wat maakt jou anders dan andere health goeroes?
Ten eerste ben ik geen health goeroe, ik ben gewoon Lisa. Ik help vrouwen en waar het als eerste allemaal om draait en begint is gezond eten, heel lekker eten, want we leven maar een keer. Ik ga gewoon echt niet iets vies eten en iets eten omdat het maar gezond is. Daarnaast moet je ook genoeg kunnen eten.

Waar de basis is, is de liefde voor jezelf. Ik denk dat dat mij uniek maakt, het streven naar liefde voor jezelf. Want het streven naar een sixpack is niet realistisch, ook is het heel gevaarlijk. Je bent niet op de wereld gezet om een killerbody te hebben. Als je van sporten houdt en dat er een killerbody uitkomt is dat mooi meegenomen. Het mag geen doel zijn, want het is niet gezond. Helemaal afgetraind zijn, zonder vet massa, is niet gezond voor vrouwen. Vrouwen hebben een beetje vet nodig voor onze hormonen. Niet te veel natuurlijk, want ik ben echt tegen overgewicht.

Wat is het geheim van jouw succes?
De lekkere makkelijke maaltijd en de liefde voor jezelf is echt heel belangrijk en maken mijn succes. Gelukkig komen veel vrouwen erachter dat liefde voor jezelf heel belangrijk is. Met dit streven heb ik niet heel de doelgroep, want helaas zijn er veel vrouwen die een killerbody willen bereiken. Dus die volgen een dieet die dat belooft.


Mijn lichaam is het resultaat van lekker en gezond eten, sporten en rust. Bij mijn methode draait het niet om een killerbody behalen, maar het kan wel het resultaat zijn van mijn methode. Maar het is niet het einddoel. Het einddoel is om gezond te leven en liefde voor je lichaam te krijgen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Op nummer 1 Social Media. Als ik er doorheen scrol, heb ik meteen 10.000 nieuwe ideeën. Social Media is niet altijd positief, want laat vaak het perfecte leventje zien en dat kan het zelfvertrouwen van mensen naar beneden halen. Maar als je het goed gebruikt komt er ook veel inspiratie en motivatie uit, gebruik het dus op de goede manier!

Kun je jouw werkdag beschrijven?
Mijn werkdag is nooit, maar dan ook nooit hetzelfde. Het enige wat hetzelfde is, is dat ik opsta en meteen Social Media afga, ontbijt en 1,5 uur ga sporten.
Mijn dagen zijn zo diverse, maar ik heb gelukkig geen 9 tot 5 baan, dat kan ik mij echt niet voorstellen. Ik heb de beste baan die ik me maar kan wensen, ik ben zo gelukkig!

Dromen zijn er om waar te maken, daarom werk ik niet echt in dromen.

Wat is hét hoogtepunt uit je carrière?
Lily Moon vind ik heel bijzonder. In Love With Health was totaal niet gepland en ben ik toevallig ingerold. Nu maak ik een bewuste keuze om een sportkleding bedrijf te beginnen. Het is pittiger, ik moet nu meteen vanaf moment één knallen. Maar vind het wel heel speciaal als in november Lily Moon wordt gelanceerd.

Onder de vragen van favoriete gerecht, lekkerste ooit gegeten en guilty pleasure, kwam één antwoord uit.
De carrot cake uit mijn eigen boek! Maar daarnaast als guilty pleasure, nutella en na mijn laatste tripje naar Curaçao; warm appelgebak met karamel ijs, pecan noten en slagroom.

Waar kan je niet zonder mee?
In de keuken kan ik niet zonder mijn keukenmachine en daarnaast toch echt eten en sporten. Ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik vanaf nu niet meer gezond ging eten en niet meer ging sporten.

Naast de vragen over In Love With Health, waren wij natuurlijk ook nieuwsgierig naar de fashion kant van Lisa.

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?
Uitdagend, sexy, urban en oversized. Que kleuren zwart en pastel.

Heb je een beauty geheim wat je met ons zou willen delen?
Ik ben niet zo van de beauty, maar ik houd wel nude lippenstift kleuren en volle wenkbrauwen.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw handtas?
Mijn telefoons mogen absoluut niet missen in mijn handtas. Ik heb er een voor persoonlijk gebruik en een voor mijn werk.

Wat is jouw favoriete fashion item?
De choker is wel mijn favoriete fashion item van nu.

En als laatste vraag wat is jouw droom?
Lily Moon was mijn droom en die gaat nu uitkomen, een eigen sportkleding merk. Dromen zijn er om waar te maken, daarom werk ik niet echt in dromen. Want dromen zijn iets wat je wilt, dus dat moet je ook uitvoeren. Ik voer het altijd uit.

copy-of-img_7515

Wat was het een leuk interview, veel gelachen en geleerd!
Ben jij net zo enthousiast geworden als wij en wil je ook meer weten van In Love With Health? Dan hebben we goed nieuws. Je maakt namelijk kans op de twee kookboeken van Lisa en een outfit van Wear for Love.