In het zonnetje: Stephan van Aalzum

Stephan van Aalzum is 26 jaar oud en 4,5 jaar werkzaam bij Studio Dependance. Sinds 1,5 jaar bekleedt hij de functie floormanager. Een rol op zijn lijf geschreven. Met 7 jaar horeca-ervaring weet hij nog altijd veel plezier te halen uit de tijd die hij achter de bar doorbrengt. “Ik kwam hier binnen als barman die nog een hoop te leren had, inmiddels ben ik onderdeel van een groep personeel die ik als mijn vrienden zie”, zegt Stephan.

Dependance is een vriendengroep die je nooit wil verlaten.


Want dat is het bij Dependance, het personeel is eigenlijk een vriendengroep die je nooit wil verlaten. Ook de nieuwkomers worden er in opgenomen en vervolgens wil je eigenlijk nooit meer weg. Na werktijd drink je nog een drankje aan de bar en tijdens het werk maak je er samen één groot feest van.

“Ik denk wel dat gasten mij een leuke barman vinden!” Stephan krijgt er het meeste energie van als het team er in slaagt de gasten mee te slepen in hun enthousiasme. “Als de gasten het vet vinden, vinden wij het nog vetter.” Zijn jaarlijkse hoogtepunt beleeft hij met carnaval.

“Mijn tofste herinneringen heb ik aan carnaval. Daar leef ik elk jaar naar toe, daar gebeuren de gekste dingen. Gekkenhuis. We zijn ook nu al weer bezig met de planning.” Waar carnaval in Breda natuurlijk een begrip is, is dat bij Studio Dependance niet anders. “Ik weet nog de eerste carnaval die ik hier meedraaide, een bedrijfsleider nam afscheid en kreeg van een van de eigenaren 20 kilo confetti over zich heen. En geloof me, dat is heel veel confetti!”

carnaval bij dependance is gekkenhuis

“Ik zie mezelf in de toekomst ook zeker in de horeca werken, misschien ga ik op een gegeven moment werken in een lunchroom of restaurant.” 99% van de tijd werkt Stephan ’s nachts, tot in de vroege uurtjes. Dat houdt niemand een leven lang vol. “Maar ik blijf wel in Breda, absoluut.” De geboren en getogen Bredanaar vindt zijn thuisstad toch echt de gezelligste stad die er is. “Niet omdat ik er vandaan kom maar omdat het er écht heel gezellig is. Breda is bruisend, er is altijd wat te doen. In het weekend uiteraard, maar als je op maandag zin hebt in een feestje dan kan dat ook.”