Jassie opent naast de Havermarkt!

Je jas ophangen voor een avond stappen en aan het eind van de avond kom je erachter dat deze weg is. Of je hebt je jas netjes bij de garderobe ophangen maar je staat bij het ophalen voor een gesloten café omdat je te laat bent... Iedereen heeft het wel eens meegemaakt.

Jasper en Pieter, twee studenten aan de Avans Hogeschool in Breda, kennen dit probleem ook. De heren wilde eerst een stadsgarderobe beginnen waar mensen aan een toonbank de jassen konden afgeven en een kaartje kregen. Na een onderzoek onder de Bredase studenten kwam hier uit dat er toch meer vraag was naar een handige locker. Hieruit ontstond het idee voor de QR-lockers van Jassie.

Twee jaar geleden zagen de heren tijdens een stapavond in Groningen hetzelfde soort concept. Zij vroegen zich af waarom Breda dit niet heeft? 

Donderdag 1 september openden de heren Jassie. Hier wordt door middel van het scannen van een QR-code een kluisje toegewezen om je jas op te hangen. Jasper en Pieter zullen vanaf de opening iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn van 21:00 uur tot 04:45 uur. Dit is één uur langer dan de café's zodat iedereen de tijd heeft om zijn of haar jas rustig op te halen. Jassie vind je direct naast Clovis, dus als je na het ophalen van je jas nog zin hebt in een midnight snack kun je hier ook nog even terecht.

Jasper en Pieter volgen beide de studie Ondernemerschap en Detail Management aan de Avans Hogeschool in Breda. Jasper volgt op dit moment de minor Incubator en mag door deze onderneming al zijn schooluren in Jassie stoppen. Binnen deze minor leert hij technieken en methodes om een bedrijf te leiden. Hij behaalt hier ook zijn studiepunten mee. 


Daarnaast zijn de heren niet alleen business partners maar ook neven van elkaar! Ze hebben grootse plannen voor dit concept en willen binnen een paar jaar in meerdere steden een Jassie locatie hebben.