Klimaat Experience in de koepel

Op donderdag 16 mei gaan 1000 basisschoolkinderen op Klimaat Experience. Tijdens deze dag gaan ze aan de slag met het thema klimaat door middel van leuke, praktische en leerzame activiteiten. Wil je ook meedoen? Dat kan!

Oplossingen voor klimaatverandering

Overdag gaan de kinderen aan de slag met oplossingen voor klimaatverandering en een meer duurzame omgang met water. 's Avonds wordt de experience in de FutureDome voortgezet voor volwassenen. Gastvrouw Margot Ribberink neemt de bezoekers mee in de oplossingen van de kinderen voor de toekomst van morgen.


Foto: Leon Krijnen

Daarnaast geeft social reporter Saskia Mulder van Think Big, Act now een inkijkje in de (verborgen) impact van onze levensstijl en hoe we die impact kunnen verkleinen. Ze leert de bezoekers wat het meeste effect heeft als je wil verduurzamen. NOS-journalist Heleen Ekker en NOS-weerppresentator Willemijn Hoebert vertellen dat het roer hiervoor niet altijd radicaal om hoeft. 

Wat kan je zelf doen?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Gemeente Breda, in samenwerking met Waterschap Brabantse Delta en Week van ons water in Brabant. 

Wil je hier bij zijn? Aanmelden kan hier

Voor de snelle inschrijvers is er een beloning! De eerste 100 aanmeldingen krijgen een exemplaar van het boek 'Gevoelstemperatuur'. Heleen Ekker ging hiervoor in gesprek met 4 weerpresentatoren van het NOS journaal. In het boek geven ze hun visie op de opwarming van de aarde, vertellen ze over hun zorgen en wat ze in hun eigen leven doen om iets bij te dragen.