Komende week bij Chassé Cinema

Deze week in Chassé Cinema! De films: Maudie, In Blue en Wind River gaan in première. Zondag 17 september kun je genieten van de eerste ontbijtfilm van het nieuwe seizoen: Maudie. Lezende kijkers en kijkende lezers kunnen hun hart weer ophalen, want maandag 18 september start de nieuwe cursus van Boek in Beeld.

 

Maudie

Deze film is vanaf 14 september te zien. Ook is deze film te zien als ontbijtfilm en dit vindt plaats op zondag 17 september om 10.45. De film gaat over een tengere vrouw die weet wat ze wil en ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze er toch naar om onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij de afstandelijke visboer Everett Lewis. Everett is gewend om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch weet Maud zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk


In Blue

Deze film is vanaf 14 september te zien. De film gaat over doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin, die tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling. Dit maakt emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven komen. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op momenten op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert van vriendschap, moeder-zoon-relatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.

Wind River

Deze film is vanaf 14 september te zien. Deze film gaat over Wildjager Cory Lambert die een beginnend FBI agente Jane helpt bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden.


The Beguiled

Deze film is maandag 18 september om 19.30 te zien. De cursus Boek in Beeld is er voor lezende kijkers en kijkende lezers! Elke avond begint met een inleiding over het boek, de schrijver, de film en de regisseur. Na de film is er gelegenheid ideeën uit te wisselen. The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijfster Sofia Coppola gebaseerd op het boek A painted devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af in een meisjesinternaat tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

The magic flute

Deze film is maandag 20 september om 20.15 te zien. De film gaat over een prins die de Koningin van de Nacht belooft dathij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt. Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje