6x Koningsdag in Breda

Vier de verjaardag van onze Koning in Breda! Op 27 april zal heel Breda oranje kleuren, maar wat is er eigenlijk allemaal te beleven in de stad op deze feestelijke dag? Wij hebben een aantal evenementen voor je op een rijtje gezet!

BREDA KLEURT ORANJE!

538 koningsdag 2019

Koningsdag vier je op zaterdag 27 april samen met je vrienden, 40.000 Oranjefans en de beste nationale en internationale artiesten in Breda! Met de meeste artiesten ooit op een gloednieuw podium wordt 538 Koningsdag dit jaar grootser dan ooit. Daar moet je bij zijn!

zonnig koningsdag special

Zonnig is terug met Koningsdag! Op een van de eerste edities 2019 wordt topdrukte verwacht, dus trommel je vrienden op en kom naar STRND. Gegarandeerd genoeg ijskoude Corona's en toffe muziek. Ben jij erbij?

vrijmarkt Belcrum beach

Hoe was het ook alweer? 'Beter een goede buur dan een verre vriend'. Niet verwonderlijk dus dat ook dit jaar Belcrum Beach en STEK de handen ineen slaan om van Koningsdag 2019 weer een groot feest te maken.

Op Belcrum Beach is de jaarlijkse vrijmarkt en op STEK  kunnen creatieve ondernemers hun waar aan de man brengen. Voor een plek met kraam betaal je €25. Voor een halve kraam €15 en neem je zelf je kleedje mee dan ben je €12,50 voor een grondplek kwijt.

in de binnenstad

Na een aantal jaren afwezigheid is het weer een feit: Koningsdag komt terug in de binnenstad van Breda! De intensieve samenwerking tussen KHN Breda en Gemeente Breda heeft ertoe geleid dat het dit jaar weer mogelijk is. In de St. Janstraat, op het Kerkplein, de Havermarkt en aan de Haven komen diverse podia met daarop live/muziek en ook DJ's. Perfect om gezellig met een drankje helemaal los te gaan!

van Coothplein

Kom tijdens Koningsdag genieten van alle Bardot klassiekers! Onder het genot van een lekker glas AIX rosé of een Hendricks gin tonic kan je komen smullen van de beroemde poussin of de lekkerste steak tartaar van Breda. Met uptempo jazz deuntjes uit de speakers en oesters binnen handbereik proosten we op de koning.

Kinder vrijmarkt valkenberg

Ook aan de kleintjes wordt gedacht! Oranjecomité Breda organiseert namelijk ieder jaar de traditionele kindervrijmarkt in het Valkenbergpark. Dit festijn gaat officieel van start om 11:00 uur.