Voormalige Snoepfabriek De Faam komt opnieuw tot leven

Kunstenaar Roel van Eekelen blaast nieuw leven in voormalig snoepfabriek De Faam. De oude snoepfabriek De Faam is een fenomeen in Breda. De fabriek is sinds 2014 gesloten, maar iedereen kent het karakteristieke gebouw waar met grote blauwe letters opstaat: De Faam, fabriek van suikerwerken. 

Pssssst... Snoep?


Kunstenaar Roel van Eekelen werd voor het project Under Construction van Bredase kunstinstelling KOP geïnspireerd door de voormalige snoepfabriek. Roel kwam erachter dat snoep dat mislukt de prullenbak in verdwijnt. Hij besloot dat dit snoep een nieuw podium verdiende en daarom maakte hij een straatverkoper in de vorm van een snoepautomaat. Vanuit een donkere hoek van het voormalige Faam-terrein probeert deze je de snoepjes aan te smeren.

Pssssst... snoep? Zo komt snoep weer waar het thuis hoort. Voordat deze historische plek, waar al sinds 1838 snoepgoed werd geproduceerd, echt niks meer met snoep te maken heeft. Kijk op de website www.pssss.st voor meer informatie over het werk of ga mee met een van de tours van KOP om het werk in levende lijve te bewonderen.

UNDER CONSTRUCTION
Het werk van Roel maakt onderdeel uit van het project Under Construction van KOP. Voor dit project vroeg KOP aan vijf kunstenaars om een kunstwerk te plaatsen op een plek in Breda die in ontwikkeling is. Hoe zal zo’n ontwikkelingsgebied veranderen als je een kunstenaar de vrije hand geeft? En wat doet dat met de gebruikers en omwonenden van zo’n gebied wanneer dit gebeurd? De kunstenaars die meedoen zijn: Sophie Vermeulen, Niek Peters, Roel van Eekelen, Minke Boot en Leonard van Munster. Van 29 mei tot 26 juni zullen de vijf werken in de openbare ruimte van Breda te zien zijn. Op drie zondagen, 5, 12 en 19 juni organiseert KOP tours onder leiding van Eddy The Eagle Museum. Alle tours starten om 12.00. Kijk voor meer informatie en tickets op www.kop.nu.