Mezz On Tour!

Poppodium Mezz gaat onder de naam Mezz on Tour mooie concerten op externe locaties in Breda programmeren. De eerste optredens onder de naam Mezz on Tour vinden plaats in het Chassé Theater: op 12 mei soft poprocker en multi-instrumentalist Paul Carrack en op 3 april brengt Leo Blokhuis een eerbetoon aan het legendarische album Pet Sounds van The Beach Boys.


Met Mezz on Tour wil Mezz concerten die anders aan de stad voorbij zouden gaan op mooie locaties in de stad programmeren. Bijvoorbeeld tijdens Pannen op ’t Dak afgelopen zomer en de Cultuurnacht, je kon dansen op de tunes van Fiesta Macumba tijdens Breda Drijft en de alternatieve dansavond Klub Bulk maakt af en toe de sprong naar skatepark Pier15.

Programmeur Steffi Blonk: “Er zijn veel acts die wij de moeite waard vinden, maar die wij normaal gesproken niet kunnen boeken omdat onze zaal niet de juiste capaciteit heeft. Op deze manier kunnen we Breda toch verrassen.” Het Chassé Theater is de perfecte locatie voor een dergelijke samenwerking. “Chassé is een toonaangevend theater in Nederland en wij werken graag samen. We kunnen elkaar bijna aanraken vanuit onze locaties, dus een samenwerking op dit vlak is de volgende logische stap”, aldus Blonk.

Toonaangevende namen in Chassé

Paul Carrack, 12 mei in Chassé, heeft zijn sporen verdiend in allerlei samenwerkingen met artiesten als Sting, Phil Collins, Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, Roxy Music, The Smiths,Tom Jones, BB King, Eric Clapton; de lijst is oneindig. De Brit staat vooral bekend om zijn onmiskenbare stemgeluid en de hits die hij had met Mike & The Mechanics zoals Over My Shoulder.

50 Jaar geleden kwam één van de meest invloedrijke popalbums aller tijden uit: Pet Sounds van The Beach Boys. Tijd voor een eerbetoon in Chassé op 3 april. Muziekkenner Leo Blokhuis, in Nederland het gezaghebbende icoon op het gebied van kennis en weetjes over popmuziek, presenteert een avond waarop popmuzikanten van nu hun versie van de klassiekers geven. Bijgestaan door een 18-koppig orkest levert dat een interessante samenwerking op met oa Ruben Hein, Yorick van Norden, Anne Soldaat, Clean Pete en meer.

Tickets voor beide concerten zijn in de voorverkoop en verkrijgbaar via www.mezz.nl.