New in town, what to know!?

- Waar kun je gaan sporten in Breda?

Bij Bredase studentensport kun je heel veel verschillende sporten doen, zowel in teamverband als individueel. Een lidmaatschap kost voor studenten maar €8,33 per maand. Je kunt je inschrijven via https://www.bress.nl/lidmaatschap/.

- Waar kan je leuke bijbaantjes vinden in Breda?

Er zijn verschillende leuke bijbaantjes te vinden in Breda. Als je in de horeca wil werken kun je je inschrijven bij (horeca-)uitzendbureau A la Carte. Je komt op allerlei verschillende klussen terecht. Schrijf je in via https://www.alac.nl/bijbaan/.

- Hoe schrijf je je in bij de gemeente Breda?

Als je je inschrijft in Breda weet je zeker dat je alle belangrijke post in Breda ontvangt. Je kunt dit online doen https://www.breda.nl/verhuizen

Hoe vind ik een kamer in Breda?

De meest effectieve manier om een kamer te vinden in Breda is om berichten op FB groepen goed in de gaten te houden. Enkele tips zijn groepen zoals “Find a room(mate) or house in Breda”, “Zoekt kamer in Breda”. Ook kun je je aansluiten bij een studentenvereniging. Zo leer je veel mensen kennen die je aan connecties voor een kamer kunnen helpen.

- Waar mag je je fiets parkeren?

- De Haven

- Karnemelksestraat (centre)

- Stadserf

- Oude Vest

- Houtmarkt

- Kloosterlaan

- Vlaszak

Bovendien moet je oppassen bij het station, daar moet je fiets goed in de rekken staan, of de kans dat je fiets meegenomen wordt door de gemeente is groot.


- Wat moet je doen als de gemeente je fiets meeneemt omdat je hem verkeerd geparkeerd hebt? 

Je kunt je fiets ophalen bij het fietsdepot. Dit is gesitueerd achter het station op Liniestraat 25. Het ophalen van je fiets kost €25.

- Waar kun je een fiets kopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te hebben in Breda. Via Swapfiets ben je verzekerd van service en een werkende fiets. Voor studenten kost dit €13,50 per maand. Als je liever een tweedehands fiets wilt kun je die kopen bij De Klein Fietsen op de Markendaalseweg of Louis van Dijk op de Tuinzigtlaan.

- Wat is huurtoeslag en wanneer kom je ervoor in aanmerking?

Huurtoeslag is een tegemoetkoming voor de huur van je onderdak. Benieuwd of ook jij in aanmerking komt voor huurtoeslag? Check het op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen

- Hoe regel je alle zorg gerelateerde zaken in je nieuwe studentenstad?

Een huisarts, tandarts, allemaal heel belangrijk, ook in je nieuwe woonplaats! Bij welke huisarts je in Breda terecht kunt is afhankelijk van je postcode (hiervoor moet wel ingeschreven zijn in Breda). Tandartsen in Breda kunt je vinden op www.zorgkaartnederland.nl/tandarts/breda.

Autorijles in Breda?

Lessen in Breda? Op deze site vergelijk je de beste rijscholen van Breda https://www.cbr.nl/nl/voor-rijscholen/nl/slagingspercentages-1.htm.


Waar kun je gaan sporten in Breda? 

Bij Bredase studentensport kun je heel veel verschillende sporten doen, zowel in teamverband als individueel. Een lidmaatschap kost voor studenten maar €8,33 per maand. Je kunt je inschrijven via www.bress.nl/lidmaatschap.

 Waar kan je leuke bijbaantjes vinden in Breda?

Er zijn verschillende leuke bijbaantjes te vinden in Breda. Als je in de horeca wil werken kun je je inschrijven bij (horeca-)uitzendbureau A la Carte. Je komt op allerlei verschillende klussen terecht. Schrijf je in via https://www.alac.nl/bijbaan/. - Hoe schrijf je je in bij de gemeente Breda? Als je je inschrijft in Breda weet je zeker dat je alle belangrijke post in Breda ontvangt. Je kunt dit online doen https://www.breda.nl/verhuizen 

Hoe vind ik een kamer in Breda? De meest effectieve manier om een kamer te vinden in Breda is om berichten op FB groepen goed in de gaten te houden. Enkele tips zijn groepen zoals “Find a room(mate) or house in Breda”, “Zoekt kamer in Breda”. Ook kun je je aansluiten bij een studentenvereniging. Zo leer je veel mensen kennen die je aan connecties voor een kamer kunnen helpen. - Waar mag je je fiets parkeren? - De Haven - Karnemelksestraat (centre) - Stadserf - Oude Vest - Houtmarkt - Kloosterlaan - Vlaszak Bovendien moet je oppassen bij het station, daar moet je fiets goed in de rekken staan, of de kans dat je fiets meegenomen wordt door de gemeente is groot. - Wat moet je doen als de gemeente je fiets meeneemt omdat je hem verkeerd geparkeerd hebt? Je kunt je fiets ophalen bij het fietsdepot. Dit is gesitueerd achter het station op Liniestraat 25. Het ophalen van je fiets kost €25. - Waar kun je een fiets kopen? Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te hebben in Breda. Via Swapfiets ben je verzekerd van service en een werkende fiets. Voor studenten kost dit €13,50 per maand. Als je liever een tweedehands fiets wilt kun je die kopen bij De Klein Fietsen op de Markendaalseweg of Louis van Dijk op de Tuinzigtlaan. - Wat is huurtoeslag en wanneer kom je ervoor in aanmerking? Huurtoeslag is een tegemoetkoming voor de huur van je onderdak. Benieuwd of ook jij in aanmerking komt voor huurtoeslag? Check het op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/content/hulpmiddel-proefberekening-toeslagen - Hoe regel je alle zorg gerelateerde zaken in je nieuwe studentenstad? Een huisarts, tandarts, allemaal heel belangrijk, ook in je nieuwe woonplaats! Bij welke huisarts je in Breda terecht kunt is afhankelijk van je postcode (hiervoor moet wel ingeschreven zijn in Breda). Tandartsen in Breda kunt je vinden op www.zorgkaartnederland.nl/tandarts/breda. Autorijles in Breda? Lessen in Breda? Op deze site vergelijk je de beste rijscholen van Breda https://www.cbr.nl/nl/voor-rijscholen/nl/slagingspercentages-1.htm.