Nieuw in Breda - Eetcafé Johannes

Binnenkort opent Eetcafé Johannes de deuren aan de Veemarktstraat 9, op steenworp afstand van De Grote Markt in Breda. Dit nieuwe eetcafé belooft een laagdrempelige en ongedwongen sfeer, waar gasten kunnen genieten van het allerbeste wat de klassieke keuken te bieden heeft. Of het nu gaat om het interieur waar menig bruine kroeg – terecht – mee te koop zou lopen óf de gezelligste kastelein van Breda, je voelt je hier direct thuis. Bij Johannes is het stikgezellig. Hij maakt graag van zijn huis, jouw thuis. Een plek waar al je vrienden en familie meer dan welkom zijn.


In de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd, zeker als je oog hebt voor de gastronomie. In de look en feel van de horeca natuurlijk, maar ook in de keuken. Neem bijvoorbeeld de aardappel, een van de heilige drie eenheid als het om de Hollandse AVG gaat. Hij komt en gaat. Maar hoe meer kennis we over de jaren vergaard hebben, hoe vaker -ie om de hoek komt kijken. Wil je ‘m gepoft, gebakken, gekookt, in puree of eet je ‘m liever als rösti, dauphine of duchesse? Hoe je het ook went of keert de klassieke gerechten komen altijd terug en dat is precies waar Johannes voor staat.


Wat er dan zoal op het menu staat? De klassiekers: steak met bearnaisesaus en dikke versgebakken friet, in boter gebakken Noordzeetong, gegratineerde uiensoep en de gouwe ouwe steak tartaar. Maak je borst maar nat voor een desemtoast met gerookte zalm en Hollands favoriet: de bitterbal. Eén ding dat zeker is, wat Johannes ook kookt, hij doet ‘t met heel veel liefde en zoveel mogelijk lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Zolang je de DikkevanDam er maar op na kan slaan, zullen we dan maar zeggen.

Het interieur van Eetcafé Johannes laat zich het best omschrijven als die van een oud traditioneel bruin café, waar je dynamische duo’s als Delfst blauwe bordjes en sierlijsten aan de wanden vindt. Oud groen gekleurde muren stralen een rustieke charme uit, vintage lampen en kunst sieren het pand en voegen een vleugje extra nostalgie toe, incluis knipoog naar het heden, natuurlijk.

We nodigen je uit bij Johannes thuis. In het hart van de Brabantse gezelligheid. Een huis vol vrienden, familie en kennissen. Want Johannes’ huis is jouw thuis.