Nieuwe directeur Poppodium MEZZ bekend!

Met ingang van september 2023 is Rik Peters de nieuwe directeur van Poppodium MEZZ. Hij volgt hierbij Frank van Iersel op, die de afgelopen jaren MEZZ stevig in de stad heeft verankerd en vanwege zijn pensionering MEZZ gaat verlaten.


Rik vindt het een grote eer om MEZZ te mogen leiden. “MEZZ is hét culturele hart, platform en de verbinder van de stad. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met het team en alle partners verder te bouwen aan een onderscheidend en laagdrempelig poppodium. Een inclusieve plek waar mensen samenkomen om te genieten, leren en zichzelf te ontwikkelen. Dit gaat verder dan alleen het pand van MEZZ. Ook de stad is je podium.”

Linda Dekkers, voorzitter van het bestuur, is blij met de benoeming. “Rik weet te verbinden, zowel intern als extern. Hij is een enthousiast directeur en een bevlogen visionair die daar waar nodig vernieuwende stappen durft te zetten.”

Tot en met 2022 deed Rik ruime ervaring op als directeur van een Bredaas IT bedrijf. Daarnaast is hij al bijna 25 jaar actief binnen de culturele sector. Vanaf 2017 organiseert hij onder de noemer Curated by dance-events in Paradiso en Melkweg te Amsterdam. En vanaf 2020 is hij voorzitter (en later directeur) van Popmonument, een festival dat popmuziek programmeert op bijzondere erfgoedlocaties in Breda en diverse andere steden.

Een nieuw meerjarenbeleidsplan, de doorontwikkeling van de Kleine Zaal, talentontwikkeling en het aantrekken van meer jongeren zijn belangrijke aspecten waar Rik zich op zal gaan richten.