Officiële onthulling tijdens Vrede van Breda Tour

Op zaterdag 24 juni vindt een georganiseerde wandeltour plaats langs diverse projecten van De Vrede van Breda. De tour start om 14.30 uur bij de Zomerexpositie Lieve Vrede. Een keur aan Bredase amateurkunstenaars- en schrijvers tonen hier hun vredesboodschappen onder het motto “Zeg het met een kunstwerk en maak de wereld mooier”. De route leidt vervolgens langs De Vrede Fontein en eindigt bij de honderd vredesvlaggen van 'Flags of Peace', waar in bijzijn van de burgemeester een officiële onthulling plaats zal vinden. De wandeltour duurt circa een uur en is geheel gratis.

24 juni | Vanaf De Nieuwe Veste | Deelname gratis

Feestelijke opening Zomerexpositie Lieve Vrede
De Vrede van Breda Tour start aanstaande zaterdag bij De Nieuwe Veste. Cultuurwethouder Marianne de Bie verzorgt hier om 13.30 uur de officiële opening van de Zomerexpositie Lieve Vrede. De expositie is onderdeel van de viering en herdenking van de Vrede van Breda en toont meer dan 200 unieke vredesboodschappen van Bredase amateurkunstenaars- en schrijvers. Iedereen is van harte welkom om onder het genot van een drankje de zomerexpositie te bekijken. De expositie is nog te bezichtigen tot en met 26 augustus. Vanaf 17 t/m 25 augustus zal een selectie van de expositie getoond worden in het Stedelijk Museum Breda.

Stap in de Vrede Fontein
Aansluitend leidt de Vrede van Breda Tour langs de Vrede Fontein op het Kasteelplein. De interactieve fontein symboliseert met schermen van water gevoelens van conflict en vrede. De afgelopen week stond de fontein vooral ook symbool voor veel waterpret bij zomerse temperaturen. Publiek dat niet bang is voor een nat pak is welkom om plaats te nemen op het platform. Ook wordt deze middag gezorgd voor live muziek. De Vrede Fontein is te bezoeken tot en met 16 juli.


Officiële onthulling ‘Flags of Peace’
De wandeltocht eindigt bij de honderd internationale vredesvlaggen van ‘Flags of Peace’ op de promenade achter het Chassé Theater. Het Haagse ontwerpbureau Trapped in Suburbia toont hier uit ieder land ter wereld een vlag voor de vrede. Voor elk betrokken land bij de vredesonderhandelingen in de zomer van 1667 wordt aanstaande zaterdag een vredesvlag gehesen. De onderhandelingen werden toentertijd op het Kasteel van Breda gevoerd tussen Engeland, Nederland, Frankrijk en Denemarken, met Zweden als bemiddelaar. De officiële onthulling van deze vlaggen wordt verzorgd door burgmeester Paul Depla in bijzijn van afgevaardigden uit ieder land, die woonachtig zijn in Breda. 



De wandeltour duurt circa een uur en is geheel gratis. Opening expositie: 13.30 uur. Verzamelen voor Vrede van Breda Tour: 14.15 uur. Aanvang tour: 14.30 uur. Locatie: De Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda.

Direct aanmelden? KLIK HIER