Opening restaurant Bullion aan de Ginnekenweg in Breda

Op vrijdag 17 november opende restaurant Bullion de deuren aan de Ginnekenweg in Breda. Het menu bestaat uit vier speciale burgers met verschillende smaken uit alle landen waar eigenaren Akram en Dunya hebben gewoond. Neem hier alvast een kijkje binnen!

Akram en Dunya hebben een veelzijdige achtergrond, Akram is dokter en Dunya heeft haar bachelor rechten. Dunya is geboren in Slowakije en Akram in Libië, ze hebben elkaar ontmoet in Malta waar ze allebei bezig waren met school. Akram ging naar Nederland en werd opslag verliefd op de cultuur en hoe álles mogelijk is in Nederland, heel anders dan waar zij vandaan komen. Akram enthousiasmeerde Dunya en zodra zij klaar was met haar studie besloot zij ook naar Nederland te komen.

Dunya en Akram hebben altijd gepraat over een eigen plek waar mensen samen konden komen met eten, koffie, gezelligheid en muziek. Nu gaat deze droom werkelijkheid worden! Dunya gaat in de keuken staan en Akram regelt alles aan de voorzijde van het restaurant. Bullion heeft een focus op gezelligheid, samenkomen en er zijn leuke plannen voor live muziek optredens in de avond, waaronder in samenwerking met muziek opleidingen in Breda. Ze willen veel rekening houden met intoleranties omdat Dunya zelf ook lactose en gluten intolerant is. Ze wil graag dat iedereen kan genieten van alles op de kaart, daarom zijn de broodjes bij voorbaat al glutenvrij.

Het menu bestaat uit vier speciale burgers, met inspiratie uit de seizoens en verschillende smaken uit alle landen waar zij hebben gewoond. Sneekpeek: een van de speciale burgers is De truffel burger met Fig. Er komt ook een klein ontbijt, 'Speciale croisant met nootjes' en koffie van 09:00 tot 12:00

Ze proberen de zaak zo persoonlijk mogelijk te maken. Het logo is een mix van de sterrenbeelden van Dunya en Akram, de stier en leeuw. Een leuke side note: op de foto zie je een fiets aan de muur, dit is de eerste fiets van Akram die hij had gekocht in Nederland. Ga jij hier binnenkort langs voor een burger? Bullion opent op Ginnekenweg 16.