Opening van Thillo by Joep

Vandaag opende Van Thillo by Joep haar deuren aan de Nieuwe Ginnekenstraat 10. Deze bijzondere belevingswinkels is een boulangerie en patisserie in één. De winkel is een samenwerking tussen de Belgische Patisserie van Thillo en Patisserie Joep. Eigenaren Joep en Kelly nodigden ons uit om alvast een kijkje te nemen.  

De nieuwe winkel is gevestigd naast restaurant El Quinto Pino in het onlangs gerenoveerde pand. Wat direct opvalt is de prachtige stalen pui met veel glas, waardoor je de hele winkel van buitenaf kunt zien. 

Bij binnenkomst wordt je verwelkomt door de geur van vers brood en heerlijke patisserie. De winkel heeft een moderne inrichting met veel zwart staal, hout en foto's van het ambacht. 

Aan de linkerkant bevind zich de boulangerie. Hier heb je keuze uit tientallen broden en broodjes. Een leuk detail is dat je het brood op twee verschillende diktes kunt laten snijden: de Nederlandse en de Belgische standaard.

Achterin de zaak staat de vitrine met o.a. verse croissants, koffiebroodje, koffiekoeken en nog veel meer lekkers. Vanuit hier kun je straks ook recht in de keuken van de bakkerij en de patisserie kijken. De verbouwing hiervan wordt momenteel nog afgerond. 

De rechterkant van de zaak is het patisserie gedeelte. Patisserie Joep staat al jarenlang bekend als een van de beste patissiers van Breda en omstreken. Niet voor niets hebben veel horeca de producten van Patisserie Joep op de kaart staan.


Absolute aanraders zijn de huisgemaakte bonbons en macarons, welke je allerlei unieke smaken verkrijgbaar zijn.