Porta Sud geopend in Passage Zuidpoort

Op maandagavond 25 november is in Passage Zuidpoort de nieuwe horecagelegenheid Porta Sud geopend. Met de opening van Porta Sud gaat een langgekoesterde droom van Ralph Geerts, tevens chefkok en eigenaar van RAVANELLO, in vervulling. Porta Sud is een plek om te genieten van eten en drinken, waar aandacht centraal staat en moderne klassiekers gemixt worden met creatieve inspiratie. Wij werden uitgenodigd om vast een kijkje te nemen in deze mooie zaak!

Be our special guest


Al van jongs af aan droomt Ralph er van om een eigen zaak te starten in de horeca. Hij ging Food Design studeren en leerde daar met het concept van eten en drinken bezig te zijn. Met Porta Sud biedt hij een restaurant waar mensen die houden van echt lekker eten en mooie wijnen terecht kunnen. In de kleine gastvrije zaak met open keuken wordt de gast echt betrokken bij de gerechten die gemaakt worden. Er wordt veel aandacht besteed aan de bereiding, feedback van gasten is daarom erg belangrijk voor het keukenteam.

Een culinair en Vinologisch avontuur


Porta Sud is vijf dagen per week geopend van 8:30u tot 22:00u. In de ochtend serveren ze naar Zuid-Europees voorbeeld koffie aan de bar. Snel voor je werk een shot espresso of een cappuccino met daarbij patisserie zoals een croissant of een pasticciotto en de dag kan beginnen. Tijdens het aperitief is er een keuze uit verschillende borrel hapjes. Het menu bestaat uit een kleine a la carte kaart met 8 gerechten en een vier-gangenmenu. Deze gerechten zijn de hele dag door te bestellen. Je kiest zelf welke gerechten je eet, hoeveel en in welke volgorde. De gerechten wisselen regelmatig en bewegen mee met de seizoenen. Bij Porta Sud ga je niet even snel en hapje eten. Diner is een uiterst geschikt moment om te genieten, je tafelt daarom lekker lang bij Porta Sud. 


Ook op het gebied van dranken staat kwaliteit hoog in het vaandel. De wijnkaart bestaat uit een selectie van verschillende wijnhuizen in Europa. Als gast maak je kennis met de smaken, visie en het persoonlijke verhaal van de wijnmaker. Naast wijn worden er verschillende klassieke cocktails geserveerd en is er een aparte dubbelkaart met verschillende soorten mousserende wijn. Speciaal voor Porta Sud wordt de 'Porta Bionda' gebrouwen in de ketels van Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch in Chaam. Dit is een fris blond bier, het recept is geheim en wordt nergens anders gebrouwen!