Restaurant omgebouwd naar winkel

Aanstaande donderdag opent er een nieuwe winkel op de Grote Markt: De Soepermarkt. “Tja, als je restaurant gesloten is moet je toch wat.” aldus Peter van Belle van restaurant De Colonie, gevestigd midden op de Grote Markt. “Ons restaurant is natuurlijk dicht momenteel, maar dat betekent natuurlijk niet dat we op onze handen gaan zitten. We hebben zoveel kennis en kunde in huis, zonde om daar niks mee te doen.” 


De winkel blijft wel in de buurt van haar restaurant activiteiten en gaat verpakte soepen verkopen, voor thuis. Daarnaast wordt een wisselende selectie aan huisgemaakte artikelen aangeboden. Denk aan bijvoorbeeld stoofpotten en stoofperen, maar ook jam en pindakaas. “Als het goed ontvangen wordt, breiden we het assortiment verder uit.” aldus van Belle. 

De winkel is geopend van donderdag tot en met zondag, tussen 12:00 en 18.00. Op vrijdag is deze tijdens de weekmarkt al om 9:00 geopend. Naast de verpakte versproducten kan men ook terecht voor het afhalen van een selectie broodjes, warme dranken en natuurlijk een warme kop soep. In de avonduren is de Colonie geopend voor de afhaal van warme maaltijden. 

De Soepermarkt wordt donderdag 29 oktober om 12:15 geopend door wethouder Boaz Adank. van Belle: “Een feestelijke opening is nu natuurlijk niet mogelijk, we houden het dus klein.” Vanwege de Corona maatregelen kunnen er 3 bezoekers tegelijkertijd de winkel betreden, en er wordt geadviseerd een mondmasker te dragen.