Bekende en bijzondere deelnemers Wings for Life World Run 2024

De Wings for Life World Run is een unieke wereldwijde hardloopwedstrijd voor het goede doel die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt in Breda. Op 5 mei 2024 om 13.00 uur starten een paar duizend deelnemers op het Chasséveld. Tegelijkertijd starten ruim 300.000 mensen wereldwijd aan dezelfde run. Onder de deelnemers in Breda onder anderen Erben Wennemars, Menno Streefland en lokale hardloopberoemdheid Sandra Laros.

De start in 2016 (archieffoto van Jarno Schurgers)

11de editie
Dit is de 11de editie van de Wings for Life World Run die voor de derde keer plaatsvindt in Breda, na eerdere edities in 2016 en 2017. In al die jaren haalde de run in totaal, met 1.3 miljoen deelnemers uit 195 landen, meer dan 48 miljoen euro op voor onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel.

Catcher Car
De Wings for Life World Run is het grootste hardloopevenement ter wereld en is vooral bekend van de zogenaamde Catcher Car, een bewegende finishlijn die alle deelnemers inhaalt. Hierdoor loopt, rent, rolt of holt iedereen de afstand die bij hem of haar past. Een half uur nadat de lopers in Breda zijn vertrokken, zet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos de achtervolging in als chauffeur van de Catcher Car. Deze auto gaat hij steeds een klein beetje sneller rijden en fungeert uiteindelijk als finishlijn tot hij uitkomt bij de beste lopers. De laatste persoon die wordt ingehaald, is de winnaar.

Inschrijven 100% naar goede doel
Een inschrijving voor de run in Breda kost 39,95 euro (inclusief Adidas shirt) en 100 procent van het inschrijfgeld gaat naar onderzoek naar de genezing van ruggenmergletsel. Inschrijven kan hier: https://www.wingsforlifeworldrun.com

Bredase wethouder Eddie Förster (Sport): “We zijn heel blij dat we na een paar jaar de Wings for Life World Run weer in Breda kunnen ontvangen! Een hardloopwedstrijd die voor iedereen leuk is, de geoefende renner, maar ook mensen die zich normaal niet zo snel voor zoiets in zouden schrijven. Dat past perfect in ons gastvrije Breda. Bovendien gaat al het inschrijfgeld naar een goed doel. Dus ik zou zeggen; wacht niet langer met je aanmelden!”

Archieffoto 2016 (foto Ruud Hofman)