Grote kerk Breda steunt de landelijke actie Museum/ Erfgoed Gym

Verschillende musea en erfgoedinstellingen openen morgen woensdag 19 januari hun deuren voor het publiek om op ludieke wijze ruimte te geven aan (mentale) fitheid. 

Morgen zal de Grote Kerk Breda meedoen aan deze landelijke actie Museum/Erfgoed Gym https://www.museumvereniging.nl/kom-woensdag-naar-de-museum-gym 

Met het kunstproject Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram bieden wij het publiek een moment van reflectie en een ander perspectief op het universum en op erfgoed. Op de Flying Dishman loungeschotels van Atelier Van Lieshout kan het publiek mediteren met uitzicht op het lichtsculptuur. De rondleiders van Sterrenwacht Tivoli verbreden de blik van de bezoekers met hun kennis over de maan en het universum. 

Eveneens is er in samenwerking met Breda Wandelt tegen een kleine vergoeding een wandeling door de stad georganiseerd die om 9.30 uur start en om 11.00 uur eindigt bij de kerk om op die manier fysieke en mentale fitheid met elkaar te combineren – zoals deze continu met elkaar in balans zouden moeten kunnen zijn. 

Marieke Wiegel, directeur van de Grote Kerk Breda: “Met deze openstelling op woensdag 19 januari willen een signaal aan de politiek geven, maar bovenal solidariteit en saamhorigheid stimuleren. De Grote Kerk Breda is een plek van verbinding in het hart van de stad.” 

Morgen, 19 januari 2022, kan het publiek de Grote Kerk Breda en Museum of the Moon van 10u tot 17u gratis en zonder reservering bezichtigen. Grote Kerk Breda volgt zoveel mogelijk de hygiëne en preventieve Corona maatregelen vanuit de overheid, dit betekent dat het tonen van een coronatoegangsbewijs bij de entree en het dragen van een mondkapje in de kerk verplicht zijn. 


Stichting Grote Kerk Breda werkt voor Museum of the Moon samen met Luke Jerram Ltd, KNVWS West-Brabant, Sterrenwacht Tivoli en Filmhuis Breda. Het Moon-stadsprogramma en de communicatie is gerealiseerd in samenwerking met Breda Marketing en Stichting Ondernemersfonds Breda. Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda is gerealiseerd met steun van Gemeente Breda en Zeiss B.V.Voor uitgebreide informatie over Museum of the Moon in de Grote Kerk Breda: www.grotekerkbreda.nl/museumofthemoon  

Voor praktische informatie over de opening van de kerk en de wandeling op woensdag 19 januari: www.grotekerkbreda.nl/events/grote-kerk-open-voor-een-dag/   

Openingstijden: 
Woensdag 19 januari 10.00 – 17.00 uur
De Grote Kerk Breda en Museum of the Moon zijn gratis en zonder reservering te bezichtigen. Grote Kerk Breda volgt zoveel mogelijk de hygiëne en preventieve Corona maatregelen vanuit de overheid, dit betekent dat het tonen van een coronatoegangsbewijs bij de entree en het dragen van een mondkapje in de kerk verplicht zijn.