La Trappe Epos: de nieuwe 0.0%

Vanwege het succes van La Trappe Nillis 0.0% en de toenemende vraag naar kwalitatieve alcoholvrije bieren hebben de monniken van Abdij Koningshoeven een nieuw lichtblond 0.0% trappistenbier ontwikkeld. Het bier is daarmee complementair aan de bestaande 0.0%.

Waar de naam Nillis refereert aan de afwezigheid van alcohol richt Epos zich op het nieuwe hoofdstuk in de wereld van speciaalbier. ‘Epos’ is het Latijnse woord voor ‘verhaal’ en in de oudheid vaak een referent aan een historische gebeurtenis. ‘We zien een kentering als het gaat om alcoholgebruik. De trend van bewust drinken wint aan populariteit, waarbij mensen meer nadenken over hun alcoholconsumptie en streven naar een gebalanceerde levensstijl. Mensen zoeken naar alternatieven voor traditionele alcoholische dranken vanwege gezondheidsbewustzijn, maar willen daarbij niet inleveren op kwaliteit en smaak’ aldus Vader Abt. ‘Wij zien dit als een positieve ontwikkeling en als onze verantwoordelijkheid om daar een steentje aan bij te dragen’.

Smaakomschrijving
Een fris, troebel, lichtblond 0.0% trappistenbier met een royale schuimkraag. In de geur tarwe- en gerstemout, samen met frisse, fruitige en kruidige aroma’s vanuit de gist en hop. Bij het brouwen van dit bier is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het resultaat is een toegankelijk en uniek 0.0% trappistenbier met een aangename bitterheid en een zeer verfrissende licht zure afdronk.

0.0% alcohol, 100% La Trappe

La Trappe Epos 0.0% is vanaf dit voorjaar beschikbaar in de Nederlandse horeca.