Lancering Breda Student App

Ieder jaar verwelkomen we meer dan duizend nieuwe studenten in Breda. Jonge enthousiaste bollebozen die we graag kennis laten maken met de stad. Om ze een welkom gevoel te geven en te zorgen dat zij zich thuis voelen in de stad. Maar ook omdat we graag willen dat zij hun talenten inzetten voor de stad. En mochten ze de stad ooit verlaten dit doen als ambassadeurs van Breda. Om dit te bereiken is nu de Breda Student App gelanceerd. Een unieke app in Nederland: de eerste stadsapp voor studenten met een loyaliteitsstyeem. Zodat studenten niet alleen tijdens de introductie, maar het gehele jaar, kennis kunnen maken met Breda.


Eerste stadsapp voor studenten met een loyaliteitssysteem in Nederland 
Breda is de eerste stad in Nederland die een dergelijke app met een loyaliteitssysteem lanceert. Een geavanceerd en compleet platform voor studenten gebaseerd op een innovatief en verbindend concept. Het verbindt namelijk niet alleen studenten aan de stad, maar stimuleert ook lokale aankopen te doen dankzij de kortingen en producten die Bredase ondernemers aanbieden voor de Breda Student Shop. Studenten kunnen punten sparen door stadsroutes te voltooien en een spelelement met een "rad van fortuin". De punten kunnen ze vervolgens inwisselen voor kortingsbonnen en producten in de shop. 

Wethouder Miriam Haagh: “De eerste kennismaking van studenten met de stad zijn vaak de opleiding en de kroeg. Maar Breda heeft veel meer te bieden. Van sportvereniging, cultuur tot vrijwilligerswerk. En studenten hebben op hun beurt ook de stad veel te bieden. Ze kunnen zich inzetten voor de stad en meedenken over uitdagingen waar de stad voor staat. Daarvoor is het van belang dat studenten de stad écht leren kennen. De app is een soort gids die studenten laat zien wat Breda te bieden heeft. Een gids om alle bekende en onbekende plekjes te ontdekken.” 

Voor en door studenten 
In 2019 zijn studenten van Breda University of Applied Sciences (BUas) en Avans Hogeschool aan de slag gegaan met de vraag hoe studenten nog meer te betrekken zijn bij de stad Breda. Al snel ontstond het idee voor een app met specifieke informatie voor studenten maar ook met een spelelement. Dat heeft geleid tot de Breda Student App. In de app zijn onder andere looproutes opgenomen om de stad te verkennen. De routes beperken zich niet alleen tot het centrum maar brengen ook de andere interessante locaties onder de aandacht. Verder vinden studenten in deze app praktische informatie over studeren in Breda, informatie over horeca, retail, evenementen en historische, culturele en sportieve activiteiten in de stad. Door routes te voltooien en te draaien aan een ‘rad van fortuin’ kunnen studenten punten sparen die ze vervolgens kunnen inwisselen voor leuke goodies en kortingsbonnen in de Breda Student App shop.

Het hele jaar actueel 
De app is tot stand gekomen in samenwerking met de Breda City App en visitbreda.nl (onderdeel van Stappen & Shoppen). De 600 partners van de City App houden hun eigen profielen - met informatie over horeca, retail, evenementen en cultuur - continu up-to-date. Doordat de Breda Student App gebruik maakt van dit platform beschikt de studenten app het gehele jaar door over de meest actuele informatie. Studenten van Avans Hogeschool en BUas helpen mee met de actualisatie en doorontwikkeling van de app. De Breda Student App is gratis!

Officiële onthulling Breda Student App
De Breda Student App is vandaag officieel gelanceerd door Arathorn Gummlich (managing director Stappen & Shoppen), Cees Bal (Adjunct directeur DMCS Avans Hogeschool), Miriam Haagh (wethouder Leren) en Wicher Meyer (programmadirecteur Educatie en Community BUas). Vandaag zijn ook de eerste honderden studenten van BUas in kleine groepjes op pad gegaan met de app.


Promotiefilm Breda Student App
Als welkom voor alle nieuwe studenten heeft Gemeente Breda een promotiefilm met o.a. Burgemeester Paul Depla opgenomen.

"Ontdek ons mooi Breda. En zoek je een gids? Download de Breda Student App en geniet van Breda!"