Sneakpreview Alma Bistro Breda

In juli 2024 wordt het hart van Breda verrijkt met een nieuwe culinaire bestemming: Alma Bistro. Deze toevoeging vormt het laatste puzzelstukje van het  culinaire aanbod van Alma, dat reeds Alma Fine Dining en Alma Bodega in Oisterwijk omvat. Met een bistro die toegankelijkheid moeiteloos combineert met allure en ambitie, belooft Alma Bistro een ongekende ervaring te bieden voor fijnproevers en liefhebbers van verfijnde gastronomie in Brabant.

Achter het concept van Alma staat een duo dat één gedachte deelt: chef-kok Wouter van Laarhoven en zijn partner Malou Hagenaars. Sinds november 2019 werken ze aan hun ultieme droom: een eigen restaurant waar elk detail klopt. In Oisterwijk, in het historische pand De Swaen aan De Lind, hebben ze een fine dining restaurant gecreëerd waar kwaliteit en gastvrijheid centraal staan. Beneden in hetzelfde pand bevindt zich Alma Bodega, een eetgelegenheid in een toegankelijke bistrostijl.

Met de opening van Alma Bistro in Breda wordt het culinaire drieluik van Alma compleet. Deze gastronomische bistro belooft een ongedwongen setting waar gasten kunnen genieten van een smaakvolle ambiance. Of je nu alleen komt of met een groter gezelschap, bij Alma Bistro staat culinair genot centraal. De open keuken geeft gasten letterlijk een kijkje achter de schermen, terwijl de knusse binnentuin een ideale plek is voor een spontane lunch, diner of borrel.

Wat Alma Bistro onderscheidt, zijn de bistrogerechten die wars zijn van poespas. De focus ligt op de kwaliteit van verse ingrediënten en heerlijke sauzen die de gerechten naar een hoger niveau tillen. Met sommelier Malou Hagenaars aan boord, winnaar van de Michelin Sommelier Award in 2022, kunnen gasten kiezen uit een fantastische wijnkaart die perfect aansluit bij de culinaire ervaring. Of het nu gaat om een intieme avond uit of een informele bijeenkomst, Alma Bistro belooft een gastronomisch feestje voor elke smaakpapil.


Alma heeft sinds november 2019 zijn stempel gedrukt op de culinaire scene van Oisterwijk, met twee verschillende eetgelegenheden: een restaurant en een bodega. Met de toevoeging van Alma Bistro in het hart van Breda, breidt Alma zijn invloed verder uit, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de unieke culinaire ervaring die Alma te bieden heeft.

Op dit moment zijn ze nog opzoek naar een enthousiaste parttime gastvrouw of gastheer die met passie wil bijdragen aan de excellente service waar Alma om bekend staat. Je werkt niet alleen in een inspirerende en hoogwaardige omgeving, maar krijg je ook de kans om jezelf continue te ontwikkelen. Interesse? Stuur je CV en motivatie brief naar info@almabreda.nl