Shop till you drop in het kernwinkelgebied

In het sfeervolle, historische centrum van Breda kunnen jong en oud terecht voor een dagje heerlijk winkelen. Breda is niet voor niets verkozen tot Beste Binnenstad dit jaar! Je vindt er vele winkelstraten met een breed aanbod aan kleding, schoenen, accessoires, interieurartikelen en diverse boetiekjes. In deze blog duiken we wat verder in op het kernwinkelgebied van Breda. Dit gebied bestaat uit de Ginnekenstraat, Karrestraat, Eindstraat, Torenstraat én natuurlijk winkelcentrum de Barones. 

mode, accessoires, persoonlijke verzorging, cadeau, vrije tijd, en horeca

Wellicht heb je de slogan "een dagje shoppen in Breda begint bij de Barones" wel eens voorbij horen komen. De Barones is een luxe en onlangs vernieuwd winkelcentrum. Het winkelaanbod richt zich voornamelijk op het midden- en hogere marktsegment van de branches mode, accessoires, persoonlijke verzorging, cadeau, vrije tijd, en horeca.

De Barones biedt verschillende ingangen. Zowel via de Langs Brugstraat, als via de Nieuwstraat én de Karrestraat loop je gemakkelijk het winkelcentrum binnen. Normaal gesproken zijn wij niet zo van de overdekte winkelcentra, maar de Barones laat zien dat ze niet allemaal over een kam geschoren moeten worden. Wat een prachtige locatie is dit. We komen prachtige winkels tegen van ketens als Bershka, The Sting, Pull & Bear, Mango, S. Oliver, H&M en meer. Ook zien we Tierelantijn waar je terecht kunt voor prachtige sierraden, The Vitamin Store voor je dagelijkse dosis vitaminen én Koffie Bij Teun: een sfeervolle horecazaak waar je terecht kunt voor een goede kop koffie, heerlijke lunch of een Barista workshop.

Sneaker-addicts opgelet! Aspact is een winkel die naar onze mening absoluut niet tussen dit rijtje mag ontbreken en bevindt zich in de Eindstraat, grenzend aan de Karrestraat. Na succes in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Maastricht en Den Bosch, was het afgelopen jaar tijd voor Aspact om ook in Breda te openen. En daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

 Bij Aspact worden de tofste, hipste en meest speciale sneakermodellen van merken als Filling Pieces, Mason Garmets en Nubbik verkocht. Daarnaast hangt er een beperkte, maar minstens net zo'n unieke kledingcollectie in de winkel. 

een grote glimlach én een perfecte outfit

Een stukje verderop in de Eindstraat, bevindt zich in het oude pand van Zara sinds kort de nieuwe winkel van Costes. Deze vestiging richt zich uitsluitend op dameskleding. De heren onder ons kunnen in de Ginnekenstraat terecht voor kleding van dit fijne merk.

Costes biedt de leukste tops, jurkjes, rokken, jeans, jassen, accessoires en meer tegen eerlijke prijzen. En dat allemaal volgens de laatste modetrends! Vind je het moeilijk om zelf een outfit bij elkaar te zoeken? Laat je dan gerust adviseren door een van de vriendelijke medewerksters. Zij zorgen ervoor dat jij met een grote glimlach én een perfecte outfit de winkel verlaat. Liever online shoppen? Dan kan via de webshop van Costes.

Wanneer we de winkel verlaten en achterom kijken, vangen we nog een glimlach op van de Grote Kerk van Breda. De 15e-eeuwse Grote Kerk van Breda is een gebouw met een rijk cultuurhistorisch verleden. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenzijde van het gebouw, maar ook de in de kerk aanwezige monumenten, gewelf- en muurschilderingen maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Breda. Prachtig.


Wanneer we het kruispunt oversteken, lopen we de Ginnekenstraat in. Dit is misschien wel de bekendste winkelstraat van Breda en kent vele bekende winkels zoals C&A, H&M (man) en Sacha. Daarnaast beschikt de altijd levendige straat ook over minder bekende winkels. De combinatie van beiden maakt winkelen in deze straat juist zo leuk. Ook beschikt de Ginnekenstraat over een ingang van de Houtmarktpassage welke op dit moment geheel gerenoveerd wordt en grenst de straat aan het gezellige van Coothplein. Te midden van de winkels bevindt zich de Sint-Joostkapel: een plek waar je een kaarsje kunt opsteken.

Zoals velen zullen weten, hebben een hoop vestigingen van Xenos plaatsgemaakt voor winkels van Casa, 110 om precies te zijn en zo ook in Breda.  Casa is een Belgische keten van winkels met decoratieve en huishoudelijke artikelen, huishoudtextiel, tuin- en interieurmeubelen en een hele hoop accessoires. De winkel heeft een sfeervolle uitstraling. Mensen die dol zijn op alles van en voor je interieur begeven zich hier op glad ijs, wij worden hier in ieder geval héél hebberig van!

Van meubels tot snoep en van boeken tot de leukste kaarsen en andere decoratie

Een van onze favoriete winkels in de Ginnekenstraat is Søstrene Grene. Deze winkel is eveneens afgelopen jaar geopend en vanaf dag één een groot succes. Je kunt er terecht voor... eigenlijk alles!? Van meubels tot snoep en van boeken tot de leukste kaarsen en andere decoratie, je vindt het er allemaal. Heb jij zelf een kleinigheidje verdiend of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je moeder of die ene goede vriendin? Bij Søstrene Grene slaag je gegarandeerd.

Nog zo'n winkel die ieder wat wils biedt is Open32. Open32 heeft twee winkels in Breda waarvan de een in de Ginnekenstraat en de ander in winkelcentrum de Barones. Gewoon reven rustig rondkijken of voorzien worden van advies en stylingtips, alles is mogelijk! Open32 staat ook altijd open voor nieuwe ideeën. Een tevreden klant is er altijd prioriteit en kleding is hun passie. Dat blijkt uit het enthousiasme van het winkelpersoneel, maar uit uit de multibrand collectie en merkbare inzet. Het personeel heeft plezier in hun werk en dealt hun passie daarvoor met iedere klant. 

Kortom: loop tijdens een dagje winkelen in Breda zéker eens binnen bij Open32!


Zoals in de intro van deze blog aangegeven, behoort ook de Torenstraat tot het kernwinkelgebied van Breda. De Torenstraat beschikt over een van Breda's meest populaire cafetaria's: Cafetaria De Toren. Hier wordt menig maag gevuld met vers gesneden friet die door velen wordt erkent als het lekkerste frietje van Breda. Daarnaast is er een ruime keuze aan snacks, vers belegde broodjes en een (soft)ijs kaart. 

De Toren is een authentieke cafetaria die zich onderscheidt in haar klantvriendelijkheid en verzorgde zitgelegenheid. Ook als je haast hebt, of gewoon snel weer verder wilt winkelen, kun je even binnen stappen om een van de snacks uit de automatiek te consumeren. 

Ben jij niet zo'n fan van een vette hap? Zo'n 30 meter verderop kun je bij Bakkertje Bol terecht voor de lekkerste banketproducten, rijk belegde broodjes, verse vruchtensappen en koffie die zelfs barista's doet watertanden! De recepturen zijn bij Bakkertje Bol de basis, de ervaring en kennis van het ambacht doen de rest. 

In decentrale bakkerij worden iedere dag de beste ingrediënten op een ambachtelijke wijze verwerkt tot al het lekkers wat zijn weg vindt naar de winkels, zo ook naar die van Breda.

De winkel is net een museum, fantastisch!

Een stukje verderop, aan de voet van de Grote Kerk bevindt zich De Compagnie. De Compagnie bestaat sinds 1935 en vertegenwoordigt de derde generatie van tabaksspecialisten. De winkel is een ware belevenis met producten uit de hele wereld. Koffie uit de fijnste koffielanden ter wereld, vers gebrand én gemalen in de winkel. Het assortiment bevat onder andere meer dan 100 soorten zwarte, groene en witte thee, sigaren, pijptabak, chocolade en allerlei accessoires. Ook is er een klimaatkamer met handgemaakte sigaren. De winkel is net een museum, fantastisch!

Na iets te lang rondgedwaald te hebben bij De Compagnie, is het inmiddels 18:00 en dus tijd om te gaan. We hebben uiteraard nog lang niet alle winkels bezocht die we hadden willen bezoeken, maar des te meer reden voor ons om snel weer zo'n fijne dag in te plannen. Tot snel!