De Bredase Singelloop van 2022 staat voor de deur!

Traditiegetrouw zal de AMGEN Bredase Singelloop dit weekend op de eerste zondag van oktober plaatsvinden. Na twee jaar zal de 35e editie van het gezellige sportevenement dit jaar terugkeren naar de binnenstad van Breda. De Bredase Singelloop zal zowel professionele lopers als amateur lopers verwelkomen voor verschillende wedstrijden en afstanden in een bourgondische ambiance.


Tijdens coronatijd was het de afgelopen twee jaar helaas niet mogelijk om de Singelloop te organiseren zoals Bredanaars gewend waren. Na de 'Alternatieve Breda Singelloop' in 2020 waarin lopers de kans kregen om zelf, waar dan ook, de Singelloop alsnog te rennen en de geannuleerde versie van 2021 kunnen de lopers eindelijk weer samen komen tijdens de Singelloop in 2022.

Sport en gezelligheid komen aanstaande zondag samen tijdens deze sportieve dag in Breda. De eerste deelnemers starten zondag om 10:45 uur vanaf de Claudius Prinsenlaan. De route gaat dwars door het historische centrum van Breda, langs de singels, door de verschillende wijken met afsluitend de feestelijke finish op de Grote Markt. Honderden enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de Singelloop wederom vlekkeloos verloopt.

De gezellige en bourgondische sfeer staat voorop tijdens dit jaarlijks terugkerende hardloopevenement met circa 20.000 deelnemers en 85.000 bezoekers. Deelnemers en toeschouwers kunnen ook dit jaar weer genieten van veel energie en entertainment langs de route. Zo zullen er vele DJ's, bandjes, dweilorkesten en sambabands aanwezig zijn om het sportevenement te begeleiden.

De 35e editie van de Bredase Singelloop zal dit jaar verschillende afstanden organiseren: 5 KM Walking & Wheeling, 5 KM prestatieloop, 10 KM prestatieloop, de halve marathon en de familieloop. Nieuw dit jaar is de Walking & Wheeling variant. Deze prestatietocht is op elke manier te volbrengen, zolang het maar niet hardlopend is. Dit nieuwe onderdeel is gericht op wandelaars, Nordic Walkers, rolstoelers, wheelers en racerunners.

De binnenstad van Breda zal compleet in het teken staan van het Bredase loopevenement. Kom niet voor verassingen te staan en check de bereikbaarheid van de stad daarom van tevoren. Meer informatie hierover is te vinden op bredasesingelloop.nl. Het belooft een groot en sportief spektakel te worden, kom jij de lopers ook aanmoedigen aankomend weekend?

Bereikbaarheid Singelloop Breda

Omdat de Singelloop zondag 2 oktober plaatsvindt is de binnenstad tussen 06:00 uur en 18:00 uur beperkt bereikbaar. Het is nog wel mogelijk om tussen 07:00 uur en 10:15 uur de stad uit te rijden. De stad is na 18:00 uur weer zoals normaal te bereiken. Bewoners die in de binnenstad wonen, ontvangen een zorgvuldige uitleg in de brievenbus.

Parkeren
In- en rondom Breda zijn op alle uitvalswegen borden geplaatst die je leiden naar diverse parkeerplaatsen, zoals Curio (Wilhelminasingel), BUAS (Mng. Hopmansstraat) en Avans (Molengracht).

Fietsenstalling
Pak de fiets als je in- of dichtbij Breda woont! Alle fietsenstallingen in de binnenstad zijn bereikbaar.

Met het OV
Breda is uiteraard ook goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer, check de actuele reisplanner voor vertrek.

Foto's: bredasesingelloop.nl.