Sneeuwpret in Breda

Deze week was het dan zo ver, het heeft gesneeuwd in Breda! Waar we al weken op hebben gewacht, het is echt winter in Nederland. Zondagmiddag was het druk in de straten en parken van Breda. Kinderen die aan het sleeën zijn en ouders die een warme chocomelk of glühwein gingen halen. Je zou bijna even vergeten dat we nog steeds in een pandemie zitten. 

Hello winter!

Op de Grote Markt kwam men om heerlijk te genieten van het zicht op de grote Kerk met een warme chocomelk van één van de vele horeca zaken. We geven ze geen ongelijk want wat een prachtig plaatje is de Grote Kerk in de sneeuw. Een beetje jammer dat de stijgers en de hoog werker er nog staan, maar daar kijken we voor deze keer gewoon even doorheen.


Als het in de avond even niet meer sneeuwt en we kunnen genieten van de zachten sneeuw onder de voeten, komen de Grote Kerk maar ook de Sint Antonius kerk prachtig uit met hun mooie lichten. Een prachtig beeld vanaf de Promenade achter het Chassé theater.


Lekker wandelen door het Valkenberg, met de slee van de heuvels naast het T-Huis of met de slee naar het centrum. Het Valkenberg is een plek waar zo wel in de zomer als in de winter vol op genoten wordt.


Niet alleen het centrum van Breda is mooi, maar er zijn nog zo veel andere mooie plekken. Zo ook hier in Princehage, een mooi zonnetje op een mooie winterdag.