Streekproducten bij Mitra Slijterij de Burcht

Brabant, en met name Breda, heeft een heleboel mooie streekproducten. De natuur levert een heleboel lekkere dingen en dat weten de Brabanders maar al te goed. Niet voor niets kennen we de Brabantse gezelligheid en de bourgondische levensstijl. En juist omdat de natuur veel te bieden heeft, maken de Brabanders graag producten met lokale ingrediënten.

fantastische streekproducten!

Bij Mitra Drankenspeciaalzaak Gé Reuvers Breda vind je mooie streekproducten. In het schap bieren van Stadsbrouwerij De Beyerd, de brouwerij die een stukje verloren Bredase traditie herstelt en brouwt volgens traditioneel oud recept. In het assortiment ook de bieren van Brouwerij Frontaal, Brouwerij Het Witte Anker, Brouwerij Bliksem en Brouwerij De Manskerel. Allemaal bier van ‘hier’.

Een speciale plek in de winkel is er voor de bieren van Dorpsbrouwerij De Pimpelmeesch. Ambachtelijk gebrouwen met eerbied voor de pure eenvoud van de gebruikte ingrediënten. Naast de bieren wagen de Bredanaars zich ook aan iets sterkers. Natuur, de gezelligheid en bourgondisch leven komen samen in de Ginneken Gin, een heerlijkheid van natuurlijke ingrediënten. Eén van ‘s werelds beste limoncello’s wordt hier ook gemaakt: Koreman’s Limoncello. Authentiek en met liefde handgemaakt. Niet voor niets heeft deze limoncello een zilveren medaille in de wacht gesleept tijdens The International Wine & Spirit Competition!

Eén van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland vind je op een steenworp afstand in Baarle-Nassau: Zuidam Distillers. Een familiebedrijf dat nog op ambachtelijke wijze likeuren, genevers, gin en whisky maakt. Pure producten in een prachtig vormgegeven fles. Voor al deze mooie streekproducten ga je naar Mitra Drankenspeciaalzaak Gé Reuvers in winkelcentrum De Burcht. Parkeren doe je bijna voor de deur en is gratis.