Swim to fight cancer Breda

Breda krijgt er een prachtig evenement bij! Op zondag 1 september 2019 organiseert een groep vrijwilligers voor het eerst het event Swim to Fight Cancer in de haven en singels van Breda. Het wordt een bijzonder evenement om nooit meer te vergeten. Eentje met een lach en een traan en zeker ook met veel inzet, passie en sportiviteit!

zwem samen met 1000 anderen

Na een flink aantal succesvolle edities in grote steden van Nederland wil Breda haar steentje bijdragen met het hosten van dit prachtige evenement want Breda brengt het samen. Op 1 september zwemt jong en oud (verwachting is 1000 deelnemers) voor het goede doel met het streven zoveel mogelijk donaties op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit is onverminderd hard nodig want kanker is nog steeds doodsoorzaak no. 1 in Nederland. Eén op de drie Nederlanders overlijdt helaas nog steeds aan kanker.


Swim to Fight Cancer Breda wil een stevige Bredase vuist maken om zo elke inwoner van Breda e.o. de mogelijkheid te bieden mee te strijden tegen kanker. Om onmacht en verdriet om te zetten in actie voor alle dierbaren die zijn gestorven, die vechten of hebben gevochten tegen kanker. Samen met een aantal belangrijke partners, zoals Amphia en de Gemeente Breda, brengen we met dit event de ziekte kanker op een andere manier onder de aandacht bij de Bredanaars en verbinden we mensen die ziek zijn, familie, vrienden, bekenden en onbekenden in een sportieve strijd voor het goed doel: Swim to Fight Cancer!

voor jong en oud

Voor de kinderen (8-16 jaar) is er een speciale Junior Swim (250/500mtr) die in de Haven van Breda plaatsvindt. De volwassenen starten bij het Spanjaardsgat en zwemmen door de singels via de vuurtoren naar het Valkenbergpark en weer terug om in de Haven van Breda gehuldigd te worden voor hun 2 km zwemtocht en hun vuist tegen kanker. Aan het einde van de middag maken wij op het podium bij het Spanjaardsgat op spectaculaire wijze het ingezamelde bedrag bekend. Alle donaties die worden opgehaald voor Fight cancer gaan via KWF volledig naar kankeronderzoek. De organisatie kan dit garanderen omdat alle kosten van het evenement betaald worden uit de inschrijfgelden van deelnemers en vanuit enkele gulle en enthousiaste sponsoren en leveranciers.


Deelnemers en geïnteresseerden kunnen terecht op: swimtofightcancer.nl/breda Zie hier de Videoclip Swim to Fight Cancer Breda. Zie hier de aftermovie van de Swim in Hoorn voor een impressie.