Vier Koningsdag 2024 in Breda!

Op 27 april is het Koningsdag in Breda. Dan kunnen we weer proosten op de koning, oranje tompoucen eten en volop genieten van de leuke vrijmarkten, evenementen en muziek in onze stad! Benieuwd wat er allemaal georganiseerd wordt in Breda?

Oranje Zoet


Oranje Zoet vindt plaats op het rauwe, industriële oude CSM-terrein ('t Zoet) achter het station, Je kent het wel, de kaalgeslagen locatie waar de grote 'IK GA VIA BREDA' letters vanuit de trein te zien zijn. Op het midden van het terrein staat de grote betonnen (suiker)bietenbak, een van de laatste restanten van de suikerfabriek die hier ooit stond. Deze grote betonnen bak was de afgelopen jaren dienen het canvas voor groepen graffiti-artiesten, die hier gruwelijk op los zijn gegaan. Oftewel de ideale plek voor een intieme Koningsdag rave die lekker illegaal aan gaat voelen.

KONINGSDAG - THE STREETFOOD CLUB

I'M THE KING OF THE STREETS! Stap binnen in het koninkrijk van smaak, ritme en royalty! Op 27 april wordt het terras van The Streetfood Club Breda omgetoverd tot koninklijke feesttuin met de beste cocktails en streetfood snacks. We dansen royaal op funk, soul, afrohouse en disco.


538 Koningsdag 2024 

Op zaterdag 27 april kleurt het Chasséveld in Breda weer oranje tijdens de dertigste editie van 538 Koningsdag. Traditiegetrouw viert de radiozender deze nationale feestdag groots met luisteraars, artiesten en natuurlijk alle dj’s. Onder andere Snelle, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Gerard Joling, Douwe Bob, Suzan & Freek, Roxy Dekker en Miss Montreal staan in de line-up. Mis het niet!

Free your mind Kingsday 2024

Vier Koningsdag samen met Free Your Mind! FYM heeft dit jaar grootse plannen, met niet één dag, maar twee dagen vol met techno knallers. Het festival zal vrijdag 26 en zaterdag 27 april plaatsvinden op Breda Airport. Er staan weer een groot aantal goede techno dj’s op de planning en er zullen er binnenkort nog meer bekend gemaakt worden.


Koningsdag vrijmarkten in Breda 

Natuurlijk wil je naast feestvieren met vrienden en familie ook rondsnuffelen op de vrijmarkt. Op veel plekken in Breda liggen wel kleedjes of zijn er kleine rommelmarkten, zoals: vrijmarkt in Park Valkenberg, Vrijmarkt STEK en Vrijmarkt Havenkwartier in de Belcrum.