War Child-Bracelet verkrijgbaar bij Juwelier Jeroen van der Put

Vanuit een diep verlangen een verschil te maken in het leven van kinderen in oorlog, bundelde designer Bas Verdonk de krachten met Marco Borsato. Uit hun samenwerking ontstond het idee voor 'de War Child-Bracelet', een initiatief waarbij verschillende vrienden van War Child de komende jaren eigenhandig unieke bedels zullen ontwerpen. De War Child-Bracelet is vanaf 23 november verkrijgbaar bij o.a. Juwelier Jeroen van der Put!

Een band voor het leven!

Foto: Ron Eskens

De War Child-Bracelet verbindt en kan letterlijk en figuurlijk een band voor het leven zijn. De geschakelde armband vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog én symboliseert de kracht van vriendschap. De Sterling zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van AK47 machinegeweren, gebruikt en in beslag genomen in een conflictzone.

Aan het bijzondere initiatief werken ruim 120 mensen mee. Daarnaast zijn er 200 juweliers in Nederland en België die de armband zullen aanbieden, waaronder Jeroen van der Put in Princenhage. Zij verrekenen enkel de materiaalkosten, de inkoopprijs staat gelijk aan de verkoopprijs. Daarmee steunen zij War Child belangeloos. 74% van de verkoopprijs gaat rechtstreeks naar de steun aan kinderen die opgroeien in conflictgebieden.

Meer informatie over dit prachtige initiatief vind je op de website van War Child-Bracelet

Bron: warchildbracelet.nl