We kunnen weer; livemuziek in Mezz!

In december is MEZZ terug met een gloednieuwe liveprogrammering in corona-proof setting. Het nieuwe mini indoorfestival MEZZ Music Room vindt voor het eerst twee keer plaats. Tijdens MEZZ Music Room maak je een korte reis door MEZZ met optredens in alle zalen van acts van dit moment zoals Pip Blom en YĪN YĪN.

Door de geldende corona-maatregelen mag MEZZ op dit moment maximaal 30 bezoekers ontvangen. Daardoor is het programma van november en december verplaatst naar 2021 of gecanceld. Maar langdurige stilte in MEZZ, dat hoort niet. Daarom is er een speciaal corona-proof programma ontwikkeld voor maximaal 30 muziekliefhebbers. In het pand wordt veel waarde gehecht aan een veilige omgeving. Door middel van looproutes, schermen, extra reiniging en zitjes op 1,5 meter afstand worden de contactmomenten tussen medewerkers, artiesten en bezoekers onderling zoveel mogelijk geminimaliseerd en de veiligheid gewaarborgd. Kijk voor een overzicht van de actuele corona-maatregelen en het programma op mezz.nl/corona-virus/.

Vrijdag 18 december | Solstitium – audio & visual experience met Jeroen van Vliet, Paul van Kemenade en Hans Timmermans
Laat je meevoeren op de sferische muziek en visuals laidback vanaf een zitzak.In Solstitium nemen Jeroen van Vliet, Paul van Kemenade en Hans Timmermans je mee in een audiovisueel spektakel. De avond beweegt zich tussen electro en akoestische soundscapes waarbij visuals en composities elkaar wederzijds versterken. De avond is gevuld met twee performances en een audio/visuele ervaring en dat allemaal vanaf je zitzak. De performances zijn een bijzondere audiovisuele impressie die onderscheidend zijn in vorm, inhoud en uitvoering.

Tickets € 17,50 | Website | Facebook-event

MEZZ Music Room
In de gloednieuwe reeks MEZZ Music Room nodigen we je uit voor een avond bijzondere en intieme concerten. Tijdens dit festival krijg je een mini tour door onze zalen en word je meegenomen langs de meest relevante acts van dit moment.

Za 19 december | MEZZ Music Room #1: Pip Blom + Global Charming + Figgie (solo) + Personal Trainer

De Amsterdamse Pip Blom maakt indie-popsongs met een eigenzinnige twist. Ze speelde al op de grootste festivals en samen met bands als Franz Ferdinand en The Breeders. Hoe ga je als jongvolwassene om met twijfel en onzekerheid? Onderwerpen die Figgie graag in een alternatief jasje met ritmische gelaagdheid giet. Voor de gelegenheid komt Paul Scheenstra voor een intiem solo optreden. Global Charming bezweert de banaliteit van het dagelijks leven, wetende dat de planeet ten dode is opgeschreven. Het postpunk kwartet combineert teksten over alledaagse dingen met magere composities gekenmerkt door speelde synths en percussie. Personal Trainer is het rockcollectief rondom Willem Smit. Met een wisselende samensmelting spelen ze catchy en luidruchtige popsongs met een rock-attitude. Een manisch rockorkest dat doet denken aan LCD Soundsystem.

Tickets € 17,50 | Website | Facebook-event

Za 30 december | MEZZ Music Room #2: YĪN YĪN, Niels Broos, The Klittens en Lars and the Magic Mountain

YĪN YĪN haalt inspiratie uit de jaren ’60 en ’70 Zuidoost-Aziatische muziek met een flinke hint naar hun eigen muzikale achtergrond en interesses. Deze combinatie levert een geweldige set op van nummers vol met wereldmuziek, elektronisch, funk en disco invloeden. The Klittens is er voor liefhebbers van sad en happy songs. De verrassende mix van indie-fuzz en DIY gaat van donkere postpunk naar dansbare nummers over oma’s. Niels Broos kenmerkt zich met diepe tonen op (elektrische) piano’s en synths gebaseerd op avontuur en openheid met hints van Radiohead en Coltrane. Lars and the Magic Mountain droomde altijd al van een cult-achtige band waarin vele akkoorden en symfonische geluiden worden gecombineerd. Op zijn bijzondere nummer ‘Songs for Sacha’ vertelt hij zijn ongeboren zoon dat, ondanks corona, alles goedkomt en hem genoeg liefde staat te wachten.

Tickets € 17,50 | Website | Facebook-event