Wie verras jij dit jaar met gratis soep op World Disco Soup Day?

Op 25 april 2020 is het weer World Disco Soup Day. Een dag die in het teken staat van voedselverspilling. Wereldwijd wordt er zo’n 30% van ons voedsel verspilt. In Nederland komt dat aan op zo’n 40KG per persoon, per jaar. Het wordt verspild omdat het niet op tijd bij de consument of producent terecht komt óf verdwijnt bij de consument thuis in de prullenbak. Zonde! 

Porta Sud zet zich in voor de actie met als extra doelstelling iemand in deze lastige periode te verrassen

Durft je oude buurvrouw niet naar de supermarkt omdat ze bang is om besmet te raken met het coronavirus? Wil je je moeder, vader, oom of zus extra bedanken met een soepje omdat zij kei hard werken in de zorg? Of wil je gewoon een vriend(in) verrassen omdat jullie elkaar nu niet kunnen zien? Kom dan op zaterdag 25 april naar Porta Sud en haal jouw gratis liter soep op om weg te geven aan iemand die het volgens jou verdient! 

De soep wordt gemaakt van leftovers van de vaste aspergeboer van Porta Sud Gilbert van de Santspuy in Etten-leur. Zo zorgen we er samen voor dat niets van het aspergeseizoen verloren gaat, nu alle horeca gesloten is. DJ en kok bij Porta Sud Lazy Larry zal zorgen voor een gezellig sfeertje bij het ophaalmoment van de soepen, zo dansen we samen voor elkaar en tegen voedselverspilling op World Disco Soup Day! 

De soepen kunnen zaterdag 25 april tussen 15:00-17:00 opgehaald worden bij Porta Sud, Passage Zuidpoort 10-12 te Breda. Dit event zal live gestreamd worden, houd de Facebook-pagina van Porta Sud hiervoor goed in de gaten.