Wijnmakersdiner bij Restaurant 't Jagthuijs

Op donderdag 14 november organiseert Restaurant 't Jagthuijs een interessant wijnmakersdiner met Portugese wijnen. Dit doen zij in samenwerking met Wijnhuis Oktober. Te gast deze avond is Celso Pereira.

4-GANGEN IN COMBINATIE MET DE WIJNEN VAN CELSO PEREIRA

Celso Pereira is wijnmaker van de mousserende wijnen van Vertice en de stille wijnen van Quanta Terra, beide afkomstig uit de Portugese Douro. Celso is afgelopen jaar uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Portugal. Naast een zeer bevlogen en enthousiaste man is hij dus ook nog een zeer begenadigd wijnmaker!

De Douro-vallei is een van de extreemste gebieden ter wereld waar wijn wordt gemaakt. De vallei is zeer ontoegankelijk vanwege de verwildering en de hoge, steile hellingen langs de rivier. Celso Pereira en Jorge Alves begonnen samen in 2001 met dit project in de vallei, bij de kleine Quinta do Tralhao. De wijngaard omvat 30 hectare in Douro Superior en ligt 215 meter boven het zeeniveau.

Celso maakt naast klassieke witte en rode wijnen in de Douro ook een serie fantastische mousserende wijnen. Onder het label Vertice brengt hij een aantal spumantes die moeiteloos kunnen wedijveren met de topwijnen uit de Champagnestreek. Dit zijn wijnen met complexiteit, finesse en frisheid.

Wijnhuis Oktober stelt samen met de kundige brigade van Restaurant 't Jagthuijs een viertal wijnspijs combinaties voor je samen, die de wijnen van Celso helemaal tot hun recht laten komen. Celso zal het diner begeleiden met zijn gedreven uitleg. De kosten voor deze avond bedragen €75,- per persoon. Reserveren doe je hier!