Windup Space lanceert nieuwe ep The Only Thing We Have To Fear

Op zaterdag 3 september 2016 presenteert de Oosterhoutse band Windup Space hun nieuwe ep The Only Thing We Have To Fear in café Het Hijgend Hert aan de Pasbaan 7 te Breda. De vijf uiteenlopende nummers die op deze ep staan, opgenomen in de professionele studio van Sandlane Recording Facilities te Rijen, hebben als hoofdthema angst én het overkomen daarvan. Als voorprogramma zal de bevriende band No More Jack het publiek opwarmen. De avond vangt om 20.00 uur aan, en is gratis te bezoeken.

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt de band moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement. Windup Space werd in 2012 in Oosterhout opgericht door zanger en gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Sindsdien deed het rocktrio gestaag ervaring op en ontpopte Windup Space zich tot een vaste waarde in het Bredase bandcircuit. Door de sterke live reputatie lieten shows in onder andere de Mezz te Breda, Gebouw-T te Bergen Op Zoom en Paradiso te Amsterdam niet lang op zich wachten. In 2015 bereikte de band niet alleen de finale van T-Strijd, maar wonnen ze ook de 3e Bredase PopRock Wedstrijd. De prijs die daarbij hoorde, was het opnemen van een single in de professionele studio van Sandlande Recording Facilities te Rijen. Dit resulteerde in de single Stalling My Mind, welke begin 2016 met videoclip werd uitgebracht. In iets meer dan een half jaar tijd is deze clip al meer dan 1250 keer bekeken. De videoclip werd geregiseerd door Tom Gudde, bekend van de Bredase band There There. Hij nam ook de regie in handen van de videoclip voor de onlangs verschenen single Sunlight, welke een voorloper is van de The Only Thing We Have To Fear ep die deze avond in Het Hijgend Hert gepresenteerd gaat worden. Vanaf deze avond zal de ep voor het eerst te koop zijn. The Only Thing We Have To Fear kost slechts € 5,- .

De avond zal muzikaal afgetrapt worden door de band No More Jack, tevens uit Oosterhout afkomstig. Deze rockband timmert een jaarte langer dan Windup Space aan hun muzikale weg, die ze zelfs al naar diverse podia in Engeland heeft gebracht. Gewapend met een nieuwe bassist zullen zij deze Windup Space ep-releaseparty voor het eerst weer een podium in Breda betreden. De muziek laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen, maar de ambitie van dit viertal spreekt boekdelen.

Windup Space en café Het Hijgend Hert presenteren The Only Thing We Have To Fear ep-release party, met Windup Space en No More Jack, zaterdag 3 september 2016, café Het Hijgend Hert, Pasbaan 7 te Breda, Aanvang 20.00 uur en entree gratis.


www.windupspaceband.com

www.nomorejack.nl

www.hijgendhert.nl