Wijngaard Dassemus

Dassemussestraat 5, Chaam

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te beginnen. We vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. We zijn begonnen met een klein proefveldje met 100 planten. De druiven sloegen goed aan we bedachten dat het haalbaar zou moeten zijn om het groter aan te pakken. Door de ruilverkaveling werd het mogelijk om een stuk grond achter de boerderij van Sjef en Marijke Langeveld te gebruiken. In 2005 plantten we met behulp van vrienden en familie 4.500 druivenstokken. In 2006 plantten we nog eens 4.500 stokken. inmiddels hebben we 4 ha en 16000 stokken staan Naast de aanplant van de wijngaard is er ook geinvesteerd in machines voor het onderhoud van de wijngaard en voor de vinificatie. In de wijnkelder gebruiken we voor de vinificatie een ontsteler en een pneumatische pers van Wottle. Alle tanks en machines zijn van roestvrijstaal. Ook de botteling doen we zelf. Ondertussen heeft Ron verschillende cursussen gevolgd op het gebied van inrichting en onderhoud van de wijngaard, vinificatie en vinologie. Daarnaast heeft zich een goed contact ontwikkeld met Weingut Rummel, een wijngaard in de Pfalz in Duitsland, waar Ron heeft meegewerkt tijdens de vinificatie in het oogstseizoen van 2005 en 2006. De wijngaard ligt in het buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. De wijngaard grenst aan natuurgebied ‘t Broek en het Chaamse bekenstelsel. Achter de wijngaard beek loopt een laarzenpad van Natuurmonumenten. Lees verder

In 2004 ontstond bij ons, Ron Langeveld en Monique van der Goes, het idee een wijngaard te beginnen. We vonden een plek in Chaam, een landelijke gemeente ten zuiden van Breda. 

We zijn begonnen met een klein proefveldje met 100 planten. De druiven sloegen goed aan we bedachten dat het haalbaar zou moeten zijn om het groter aan te pakken. 

Door de ruilverkaveling werd het mogelijk om een stuk grond achter de boerderij van Sjef en Marijke Langeveld te gebruiken. In 2005 plantten we met behulp van vrienden en familie 4.500 druivenstokken. In 2006 plantten we nog eens 4.500 stokken. inmiddels hebben we 4 ha en 16000 stokken staan 

Naast de aanplant van de wijngaard is er ook geinvesteerd in machines voor het onderhoud van de wijngaard en voor de vinificatie. 

In de wijnkelder gebruiken we voor de vinificatie een ontsteler en een pneumatische pers van Wottle. Alle tanks en machines zijn van roestvrijstaal. Ook de botteling doen we zelf. 

Ondertussen heeft Ron verschillende cursussen gevolgd op het gebied van inrichting en onderhoud van de wijngaard, vinificatie en vinologie. Daarnaast heeft zich een goed contact ontwikkeld met Weingut Rummel, een wijngaard in de Pfalz in Duitsland, waar Ron heeft meegewerkt tijdens de vinificatie in het oogstseizoen van 2005 en 2006. 

De wijngaard ligt in het buurtschap Dassemus en is daar naar vernoemd. De wijngaard grenst aan natuurgebied ‘t Broek en het Chaamse bekenstelsel. Achter de wijngaard beek loopt een laarzenpad van Natuurmonumenten. 

  • Eten & drinken
  • Cash, Maestro

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.