Kamermuziek Breda: Trio Alba

Nieuwe Veste

Lees verder

TRIO ALBA Rechtstreeks uit Oostenrijk komt dit toppianotrio aangevlogen voor een tournee die start in Breda. Een prachtig trio met een al even schitterend programma. De drie musici vonden elkaar aan de Muziekuniversiteit van Graz en al snel volgden uitnodigingen van festivals en kamermuziekseries wereldwijd. Een mijlpaal was de internationale muziekwedstrijd ‘Schubert und die Musik der Moderne’, wat hen leidde naar belangrijke podia. Jeugdige frisheid, passie op het podium en speelse kwaliteit gebaseerd op diepgaande kennis van sounddesign en kamermuziekstructuren. Zo kunnen de kwaliteiten van deze muzikale drie-eenheid omschreven worden.
UITVOERENDEN Livia Sellin, viool Philipp Comploi, cello Chengcheng Zhao, piano
PROGRAMMA E. Lalo: Trio nr. 1 in c mineur op. 7 D. Shostakovich: Klaviertrio op. 8 F. Mendelssohn Bartholdy: Klaviertrio nr. 2 in c mineur op. 66

Op donderdagochtend 22 februari 2024 geeft muziekjournalist Thijs Bonger een lezing als voorbereiding op het concert van Kamermuziek Breda op 23 februari door het jonge Trio Alba. Hij doet dat met veel muziekvoorbeelden, levensverhalen, anekdotes en Powerpointbeelden. Voor meer informatie klik hier.  

  • Waar: Nieuwe Veste Concertzaal
  • Toegang: tickets
Molenstraat 6, 4811GS Breda