plus ÉÉN

Het versoepelen van de coronamaatregelen betekent voor veel mensen een einde aan een periode van eenzaamheid. Maar voor misschien wel evenveel mensen ook niet. Zij voelden zich al alleen of zijn zich door corona meer alleen gaan voelen en vinden het lastig hierover te praten of er iets aan te doen. 

Om hier aandacht voor te vragen en om tips te geven over hoe hier mee om te gaan, heeft de gemeente Breda samen met partners uit de stad de campagne +ÉÉN gelanceerd. Met de campagne roepen we iedereen op: ‘Doe, Ben, Vraag, Neem plus ÉÉN’. Want plus een beetje meer aandacht, plus een beetje meer sociale contacten, plus een beetje meer verbinding maakt het leven een stuk mooier.

Zo heeft Bryan zijn verhaal gedeeld. Bryan is initiatiefnemer van Brabant Maatjes: “Ik heb me een tijd alleen gevoeld. Had weinig uitjes met vrienden. Toen ik mijn gevoel deelde met anderen bleek ik niet de enige te zijn. Even contact met elkaar om te horen hoe het gaat of samen een drankje doen, heeft mij al geholpen. Ik wilde anderen met ditzelfde gevoel op weg helpen en daarom ben ik Brabant Maatjes gestart. Een plek waar iedereen welkom is, zonder labels. Op Facebook hebben we al 1100 leden. De behoefte is dus groot.”

Meer verhalen lees je op www.pluseenbreda.nl en bekijk het eerste filmpje