Escaperoom Villa BreTil Rijen

Julianastraat 8, Rijen

4.8/ 5

Wat ooit begon met spook en speurtochten te organiseren voor jong en oud, zijn we op een gegeven moment begonnen met een indoor speeltuin genaamd Monkey Town Waalwijk. Dit na enkele jaren met veel plezier gedaan te hebben, begonnen de vingers weer te kriebelen om ook wat meer te gaan doen voor de wat oudere gasten. Dat achteraf blijkt dat ook kids in escapen enorm gedreven zijn, was toen nog niet duidelijk. We hadden toen al zelf wel eens ge-escaped en vonden dat een geweldig vermaak door even in een andere wereld te zijn en je fantasie daar even lekker los te kunnen laten. Al snel kwam het verlangen om zelf een escaperoom te exploiteren en de eerste ideeën kwamen al snel op tafel. Na een half jaar ontwerpen en bouwen kunnen en mogen we zeggen dat onze kamers tot de spannendste kamers van Nederland behoren en waar we ook trots op zijn. Lees verder

Wat ooit begon met spook en speurtochten te organiseren voor jong en oud, zijn we op een gegeven moment begonnen met een indoor speeltuin genaamd Monkey Town Waalwijk.

Dit na enkele jaren met veel plezier gedaan te hebben, begonnen de vingers weer te kriebelen om ook wat meer te gaan doen voor de wat oudere gasten. Dat achteraf blijkt dat ook kids in escapen enorm gedreven zijn, was toen nog niet duidelijk. We hadden toen al zelf wel eens ge-escaped en vonden dat een geweldig vermaak door even in een andere wereld te zijn en je fantasie daar even lekker los te kunnen laten.

Al snel kwam het verlangen om zelf een escaperoom te exploiteren en de eerste ideeën kwamen al snel op tafel. Na een half jaar ontwerpen en bouwen kunnen en mogen we zeggen dat onze kamers tot de spannendste kamers van Nederland behoren en waar we ook trots op zijn.

Proef de sfeer van Villa BreTil
Het verhaal gaat dat tandarts Schillinger en zijn familie nog steeds in de villa zijn. Kan jij de oplossingen vinden op alle puzzels en raadsels, zodat de rust in de villa weer terug zal keren? De maximale speeltijd is 60 minuten. Villa BreTil heeft twee kamers (Zahnarzt Schillinger & Hannah) en is ideaal voor vrienden, familie, kinderfeestjes én bedrijfsuitjes.

Tandarts Schillinger
Wat tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelde in de praktijk van meneer Schillinger, is nog steeds niet verdwenen. Lukt het jou en jouw vrienden/vriendinnen/collega's/familie om te ontsnappen uit zijn kamer? En kun je ontdekken wat er vroeger is gebeurd in de praktijk?

Hannah
Dochter Hannah verstopte zich in haar kamer gedurende de Tweede Wereldoorlog. De deur viel echter dicht. Af en toe werd Hannah nog gezien maar tegenwoordig is er niets meer van haar vernomen. Kun jij haar vinden?

Wat is een escape room?
De kans is groot dat je het woord 'escape room' eerder al voorbij hebt zien komen. Dat is niet zo gek, want de laatste jaren wordt het woord vaker gebruikt. Dat komt omdat het steeds populairder wordt onder zowel kinderen als volwassenen. Een escape room is een kamer waarin je wordt opgesloten. Vervolgens is het de bedoeling dat je raadsels en puzzels oplost. Bij Villa BreTil krijg je hiervoor één uur de tijd.

Ontstaan
Wist je dat de escape room is ontstaan uit een computerspelletje? Het is begonnen bij het spel Crimson Room. Het werd gemaakt door Toshimitsu Takagi en kwam in 2004 op de markt. Omdat het zo populair was, besloot een man uit Hongarije om dit in de praktijk de realiseren. In het jaar 2011 opende hij de eerste escaperoom en al snel breidde het zich uit over de gehele wereld. Villa BreTil is geopend in 2017.

Escaperoom voor iedereen
Villa BreTil is een escaperoom voor jong en oud. Als je graag met je geliefde een dagje uit wil, is onze escape room de ideale plek. Ook voor vrijgezellenfeesten, teamuitjes en bedrijfsuitjes ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om samen met vrienden en/of vriendinnen te komen spelen.

Kinderfeestje
De kamers zijn tijdens kinderfeestjes uiteraard afgestemd op de kinderen. Begeleiders dienen de kamer te betreden tijdens bijvoorbeeld kinderfeestjes voor kids onder de 12 jaar. Bij Hannah is tot 16 jaar begeleiding nodig, vanwege de lichamelijke uitdagingen in de kamer. Bij kinderfeestjes van kids onder de 12 en 16 jaar is het verplicht om twee begeleiders mee naar binnen te laten gaan. Dit is geheel gratis en nodig om de kinderen te helpen. Wanneer iemand naar het toilet moet is het handig als er begeleiding in de ontsnappingskamer is. Let wel op: wanneer iemand naar het toilet is geweest is het niet meer mogelijk om terug de escape room in te gaan.

Openingstijden
Onze spannende escaperoom is op maandag tot en met vrijdag geopend om 13:00 uur en sluit om 23:15 uur. Zaterdag en zondag openen we iets eerder, namelijk om 10:00 uur. Net als doordeweeks sluiten we in het weekend om 23:15 uur.

Moorddiner
Escaperoom Villa Bretil is samen met Agatha Events een unieke samenwerking gestart. We bieden namelijk een moorddiner in combinatie met onze escape room aan. Er worden één of meer moorden gepleegd tijdens een heerlijk diner. Jij dient met de rest aan tafel de moord(en) op de lossen. Professionele acteurs zullen je confronteren met verschillende scènes, politieverhoren en confrontaties. Vervolgens moet je jouw bevindingen op het politieformulier te rapporteren, waarna de dader(s) worden opgepakt door de agenten. Heb je vragen over het moorddiner? Neem dan telefonisch contact op met Agatha Events door te bellen naar 062783 8080.

  • Actie & avontuur, Groepen
  • Reserveren mogelijk
  • Cash, Maestro