Isakov

Akkerstraat 16, Breda

Toen we de bewoonster van dit huis (Annie van Gils) vroegen wat er volgens haar op haar muur moest komen was haar antwoord: “de Maria Hemelvaartkerk moet terug!” Annie woont al haar hele leven op deze plek en zit daarom vol met bijzondere verhalen over de omgeving. Zo ook over de voormalig Maria Hemelvaartskerk, waar zij als klein meisje regelmatig kwam. Lees verder

Toen we de bewoonster van dit huis (Annie van Gils) vroegen wat er volgens haar op haar muur moest komen was haar antwoord: “de Maria Hemelvaartkerk moet terug!” Annie woont al haar hele leven op deze plek en zit daarom vol met bijzondere verhalen over de omgeving. Zo ook over de voormalig Maria Hemelvaartskerk, waar zij als klein meisje regelmatig kwam. 

We nodigden Isakov (UA) uit om de wens van Annie uit te voeren op haar huis. Hij maakte een ontwerp geïnspireerd op de Onze Lieve Vrouwekerk, beter bekend als Maria Hemelvaartkerk, die eind 19e eeuw werd gebouwd op de plek waar nu de Houtmarktpassage staat. De kerk is ontworpen door Juriën van Langelaar en wordt gezien als zijn beste ontwerp. In de jaren 60 werd de kerk gesloten, waarna hij uiteindelijk werd gesloopt, ondanks buurtbewoners die daar heftig tegen protesteerden. 

Akkerstraat 16, Breda