Een kijkje rondom het station

In het kader van de bouw van de HSL en de aansluiting van Breda daarop, is het station van Breda in de afgelopen jaren flink onder handen genomen. Wie zich hier de afgelopen twee jaar niet heeft begeven, herkent het hoe dan ook niet meer terug. Het station beschikt over drie eilandperrons voor de treinen en een eilandperron voor de bussen welke toegankelijk is via de centrale tunnel (Gravinnen van Nassau Boulevard). Bovenop het station bevindt zich een ruimtelijk parkeerdek dat voor iedereen toegankelijk is.

het prachtige Valkenbergpark op steenworp afstand


Niet alleen in, maar ook rondom het station bevinden zich diverse winkels en horecagelegenheden. Daarnaast is het prachtige Valkenbergpark op steenworp afstand. In deze blog nemen we je mee langs bovengenoemde plekjes. Lees je mee?

een adembenemend uitzicht

Het parkeerdek dat zich op de bovenste etage van het centraal station bevindt, is met de lift bereikbaar vanuit de stationshal centrumzijde en het plein aan de Belcrumzijde. Vanaf het parkeerdek heb je een adembenemend uitzicht over de Willemstraat, het Valkenbergpark en daar voorbij. 


Het station ligt op slechts vijf à tien minuten lopen van het centrum met het winkelgebied, de Grote Markt en andere historische bezienswaardigheden. Zoals hierover reeds vermeldt, beschikt het station van Breda over diverse winkels en horecagelegenheden. Je kunt hierbij denken aan een AH to go, de Broodzaak, Starbucks, Etos, Bruna én een vestiging van Julia's voor de liefhebbers van Italian food.

Een opvallend en uniek concept dat zich in de stationshal bevindt, is dat van Cut 'N Go. Cut 'N Go is een echte stationskapper, waar je in slechts 10 minuten voor 10 euro geknipt wordt. Dus heeft jouw trein weer eens vertraging? Maak jezelf dan nuttig en loop binnen bij deze kapsalon, ze krijgen het écht binnen de tijd voor elkaar. En ook niet onbelangrijk, het resultaat mag er wezen!

Ben je benieuwd naar de reistijden, faciliteiten en meer over de gevestigde bedrijven binnen het station? Klik dan hier.

beste openbare ruimte van Nederland

De WIllemstraat, die het station verbindt met het Valkenbergpark is vorig jaar uitgeroepen tot de beste openbare ruimte van Nederland en beschikt net als het station over een hoop winkel- en horecazaken. Zo vind je er een supermarkt, kapsalon, brasserie, coffeeshop en dönerzaak. Daarnaast vind je er een van onze favorieten : Coffee & Cream

Na 3 finaleplaatsen tijdens de nationale Barista kampioenschappen heeft eigenaresse Lonneke Dijkhuis alles in huis om iedereen van de perfecte koffie te voorzien. Kwaliteit en gastvrijheid voeren de boventoon bij Coffee & Cream. Het gebak is allemaal huisgemaakt, broodjes worden iedere dag vers gebakken en de soep is ook uit eigen keuken. Eigenlijk is het concept heel simpel: alles smaakt zoveel beter wanneer het gemaakt is met verse ingrediënten en persoonlijke aandacht.

Wanneer je binnenstapt bij Coffee & Cream zal je aandacht gegarandeerd  getrokken worden door het bijzondere gebouw, de kroonlijsten, het las in lood en de designelementen. Kortom: zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent!

Wanneer je de Willemstraat uitloopt, loopt je zo het prachtige Valkenbergpark in. Vroeger was het park de tuin van het kasteel van Breda. Vandaag de dag is het een plek waar een inheemse rust heerst, maar waar ook veel mensen samen komen om te genieten van de prachtige natuur én van elkaar.

Daarnaast beschikt het park over een grote vijver met fontein en enkele beelden. Ook zijn er restanten van verdedigingstorens, afkomstig van de voormalige stadsmuur, en diverse speelvoorzieningen voor kinderen. Park Valkenberg biedt volop vertier voor jong en oud!


een jaarlijks terugkerend muziekevenement

In de warmere maanden wordt elke dinsdagavond het evenement Palm Parkies georganiseerd in het Valkenbergpark. Het park zit dan helemaal vol met mensen die genieten van hapjes, drankjes en natuurlijk van de livemuziek. De Valkenbergconcerten zijn een jaarlijks terugkerend muziekevenement. 

Benieuwd naar meer informatie over Palm Parkies? Bekijk dan de website.