Station Breda

Station, Breda

Het moderne Station Breda is toegerust op een groeiend aantal reizigers. In 2020 is het aantal gebruikers gegroeid van circa 27.000 naarr 57.000. Op de 7 sporen en 3 perrons kunnen per uur 16 treinen aankomen en vertrekken, 4 hiervan zijn hogesnelheidstreinen. Lees verder

Het station van Breda is niet alleen een plek waar reizigers in en uit stromen, maar ook een bijzonder mooi gebouw om te zien. Het zelfs uitgeroepen tot gebouw van het jaar 2017! Daarnaast heb je vanaf het parkeerdek op station een prachtig uitzicht over de stad. In het station bevinden zich ook veel verschillende winkels en leuke horeca.

Het moderne Station Breda is toegerust op een groeiend aantal reizigers. In 2020 is het aantal gebruikers gegroeid van circa 27.000 naar 57.000. Op de 7 sporen en 3 perrons kunnen per uur 16 treinen aankomen en vertrekken, 4 hiervan zijn hogesnelheidstreinen.

Het nieuwe busperron biedt ruimte aan 20 bussen waarvan de dienstregeling goed zal aansluiten op die van de treinen. In en rond het station komt plek voor meer dan 6.000 fietsen en op het dak van het station is parkeerruimte voor ruim 720 auto’s.

Tussen de Belcrum- en de centrumkant van het nieuwe station is een brede ondergrondse passage met winkels. Aan beide kanten van het station zijn overzichtelijke pleinen, met brede wegen die zorgen voor een goede bereikbaarheid.
 

Gebouw van het jaar

Het stationsgebouw van Breda is uitgeroepen tot het beste gebouw van 2017. “Breda torent boven de andere projecten uit in complexiteit en formaat”,  aldus de zeskoppig jury van de branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).
Opdrachtgevers van het complex zijn ProRail, NS Stations en Gemeente Breda. Architect Koen van Velsen was 12 jaar bezig met het bouwwerk dat plaats biedt voor een trein- en busstation en kantoren en commerciële ruimten. Daarnaast maken ook nog eens 150 woningen, fietsenstallingen voor 6.000 fietsen en parkeerplaatsen voor 750 auto’s onderdeel uit van het gebouw.
De jury noemt het stationsgebouw met zijn vele invullingen daarom “een bijzonder ontwerp” en het voegt volgens hen “een stukje stad aan het stationsgebied toe”

Station, Breda

Winkels & Horeca

Bela's Eethuis en Bakkerij

Bela´s Eethuis is een echte buurtbakker midden in de Belcrum. Gelegen bij het centraal station. Kom langs voor lekkere koffie, thee of broodjes.

Van Voorst tot Voorststraat 69, Breda

Wayback Burgers Breda

Wayback Burgers staat voor het serveren van heerlijke en verse, handgemaakte hamburgers, salades, bites en milkshakes.

Stationsplein 36, Breda

P+R Parkeerdek station Breda

Station Breda is een goedkope parkeerlocatie op het parkeer dek het station van Breda, op loopafstand van de Bredase binnenstad. het is een nieuwe par...

Station, Breda

Cross Jumps Trampolinepark & Gymnastics

Cross Jumps Trampolinepark & Gymnasticks de een unieke trampoline ervaring gewoon lekker springen bij het trampolinepark of trainen als een pro bij Gy...

Liniestraat 21, Breda

Nerdish - online food hall

Wij pakken het probleem aan waar iedereen mee zit als ze eten bestellen. Jij hebt zin in een poké bowl, je vrienden hebben liever pizza en de helft ee...

Gravinnen van Nassauboulevard 1, Breda

Taco Bell

Taco Bell is een restaurant waar je lekker kan genieten van verschillende variaties van taco's en meer!

Stationsplein 34, Breda

Delightfull Deserts

Ons menu biedt een ruime keuze aan desserts en een selectie van warme en koude dranken!

Stationsplein 32, Breda

Mr. Long Breda

Mr. Long reikt u zijn hand! Aangenaam of zoals Mr. Long zou zeggen, ‘Xin chào‘! De specialist in oosterse lekkernijen die continu de wensen van zijn...