Huidbehandeling voor mannen bij Puur - PUUR en eerlijk genieten!

Vandaag ben ik uitgenodigd door eigenaresse Edith, om de Forlle’d Performance behandeling te ervaren bij PUUR huidinstituut in Prinsenbeek. Als altijd word ik vriendelijk ontvangen door de specialisten. Een kopje koffie in de ochtend maakt het bezoek nog aangenamer. Bertine is mijn behandelende specialiste van vandaag. We kletsen kort bij hoe het met iedereen gaat en dan begint ze uit te leggen wat de behandeling inhoudt.

Bertine verteld dat Forlle’d een Japans merk is dat eeuwenoude tradities en rituelen combineert met ultramoderne, nobel prijswinnende technologieën. Het bijzondere aan deze methode is dat het diep doordringt in de onderste huidlaag zonder de bovenste laag te beschadigen. Ik ga helemaal op in haar uitleg. Met een prototype van de huidlagen die ze erbij pakt tijdens de uitleg begrijp ik helemaal wat de behandeling doet. Behoorlijk indrukwekkend.

Waarom zouden mannen dit moeten doen, vraag ik mij hard op af. Bertine gaat verder en vertelt dat het voor iedereen goed kan zijn. Voor alle mensen met verschillende huidtypes bieden zij een passende behandeling. Met de Forlle’d Performance behandeling heb je baat bij de diepe huidpenetratie, wat kan helpen bij huidverjonging en -verbetering. Het richt zich op het herstellen van de huidstructuur, het verminderen van rimpels en het verhogen van de hydratatie. Dat resulteert in een frissere en jeugdiger uitstraling. Wie wil dat nu niet?


Bertine stelt voor om een huidscan te maken om vast te stellen waar mijn probleemgebieden zich bevinden in het gezicht. Terwijl de resultaten worden binnengehaald op de iPad, begeleidt Bertine me naar de behandelkamer. Daar speelt zoals altijd rustige muziek op de achtergrond. We gaan zitten en Bertine neemt de resultaten met mij door. De aandachtsgebieden zijn besproken en ik krijg nog wat extra advies om mijn huid goed te verzorgen.

Nu is het tijd om met de behandeling te starten. Ik mag mijn bovenkleding uittrekken en plaatsnemen voor een rug massage met warme olie. Een fijne start van de behandeling die mijn hele lichaam ontspant. De behandeling gaat verder met twee reinigingen van het gezicht, waarbij zachtschuim met Japanse penselen over mijn huid wordt gemasseerd. Het voelt erg prettig en ontspannend aan. Daarna volgt een tweedelige peeling en een serum dat het herstel en de stevigheid van de huid bevordert, en de immuniteit verbetert.

Nu mijn gezicht helemaal gereinigd, gepeeld en behandeld is met een serum, krijg ik een ontspannende nek- en schoudermassage. Het bindweefsel in mijn gezicht wordt behandeld, wat geen pijn doet maar eerder voelt als een stevige massage. Daarna krijgt mijn huid een extra boost met een platinum serum. Dit serum zit vol antioxidanten dat goed is voor de veroudering van de huid. Het mooie van dit serum is dat het niet zomaar verdwijnt zoals antioxidanten in fruit (bv blauwe bessen) wanneer je ze nuttigt. De voedingsstoffen in dit serum werken hard in je huid en blijven daar, waardoor je huid na een maand nog steeds profiteert van de werking.

De behandeling nadert zijn einde en ik krijg nog een hydraterend masker op mijn gezicht. Ik blijf een minuut of tien alleen in de kamer achter terwijl het masker zijn werk doet. Mijn huid absorbeert het vocht, waardoor ik helemaal tot rust kan komen. Bertine maakt de behandeling af met een hoofdhuidmassage en verwijdert dan het hydraterende masker. Tot slot brengt ze met zorg enkele kleine druppeltjes onder mijn ogen aan. Dit is een speciale dag- en nachtcrème om het gebied rond mijn ogen extra te verzorgen.


Voordat de stoel recht omhoog wordt gezet, brengt Bertine nog zachtjes een laatste emulsie aan op mijn gezicht. Dit zorgt voor een optimale huidbalans en voorkomt dat mijn huid uitdroogt vertelt ze. Terwijl de emulsie in mijn gezicht trekt, komt Edith binnen met een klein plateautje waarop een glas water en wat ongezouten nootjes staan. Hydrateren is belangrijk zegt ze wanneer ze het plateau neerzet. Voor mij voelt deze behandeling alsof mijn Yin en Yang terug in balans is gekomen.

Het professionele, goed verzorgde personeel kent hun vak. Ze nemen je mee in de behandeling die het beste bij je past. Ze kijken naar het individu, want iedere huidtype is anders. Puur is geen gewone schoonheidsspecialist, maar een huidinstituut. Ze weten waar ze over praten en wat hun gasten nodig hebben. Mannen en vrouwen, iedereen is welkom. Als je twijfelt wat het beste voor je is, kun je altijd advies vragen. Bertine heeft me vandaag laten zien hoe ze dit doen, met passie, enthousiasme en respect voor mens, behandeling en omgeving. PUUR onderscheidt zich mede hierdoor van de reguliere schoonheidsspecialisten.

Voordat ik vertrek, vertelt Edith enthousiast over de beauty award die ze hebben gewonnen en haar nieuwe concept. Een derde vestiging in Breda, op de oude Boschstraat op enkele meters afstand van de Vlaszak. In deze nog te openen vestiging staat ontspanning en onthaasten centraal. Ze zullen ook andere behandelingen aanbieden dan in Prinsenbeek of Oosterhout. Als ik de deur uitloop, voel ik mij jaren jonger. Doe me een plezier: als je deze Forlle’d Performance behandeling ondergaat bij PUUR, maak dan voor en na foto's. Je zult versteld staan van het resultaat. Maak daarom snel een afspraak bij PUUR. Ik ken geen andere plek waar je zo oprecht, puur en eerlijk kunt genieten.