Keratinebehandeling van Indulge maakt je haar heerlijk zacht

Met de feestdagen voor de deur en te midden van de sfeervolle herfstdagen, belooft een  keratinebehandeling op zaterdagmiddag bij Indulge voor een heerlijk ontspannen moment. Bij aankomst word je warm verwelkomd door Lianne & Trista en de deskundige stylisten van Indulge. Tijdens de keratinebehandeling heb je een toegewijde stylist voor de dag, wat de tijd in de salon professioneel, gezellig en sfeervol maakt.

Omdat de keratinebehandeling bij Indulge lekker uitgebreid is krijg je altijd uitleg over de behandeling. Bij Indulge werken ze met  vegan en chemisch-vrije producten. Dit zorgt er voor dat ook mensen met een allergie of gevoelige hoofdhuid deze behandeling kunnen doen. Wel is het altijd goed om te informeren welke producten ze gebruiken, maar de specialisten in de salon helpen je hier graag bij. 


Na de gedetailleerde uitleg over de verschillende stappen in de keratinebehandeling was het duidelijk hoe deze treatment eruit zou te komen zien.


Natuurlijk maken we even een before foto! Na de behandeling wordt je haar zachter en minder pluizig voor de komende zes maanden.

De behandeling begint bij de wastafel, waar op een comfortabele massagestoel plaats wordt genomen. Tijdens het wassen en masseren van het haar is het heerlijk ontspannend. Na twee keer keratine-shampoo voelt het haar wat stug, een teken dat de behandeling zijn werk doet. Na het uitspoelen keren we terug naar de kappersstoel, waar het haar wordt geföhnd. De stylist laat het haar nog een beetje vochtig voor het tweede deel van de keratinebehandeling. De keratine wordt zorgvuldig aangebracht, met aandacht voor de juiste hoeveelheid om vettigheid te voorkomen. Onder een warmtekap wordt een half uur gewacht, we ontvangen een kopje thee en een tijdschrift. 

Na het wachten onder de warmtekap worden de haren gestyled, wat essentieel is om de keratine diep in het haar te laten doordringen. Tijdens het stylen is het heel normaal dat de keratine op het haar begint te roken als gevolg van het warme contact met de stylingtang. Deze reactie zorgt ervoor dat de producten optimaal hun werk doen en diep doordringen in het haar. Dit resulteert in een langdurig zijdezacht gevoel, aangezien het haar van binnenuit behandeld wordt.

Na het zorgvuldig stylen worden de haren grondig gewassen. Dit proces wordt tweemaal herhaald om ervoor te zorgen dat de keratine volledig uit het haar is verwijderd. Dit wordt als aangenaam ervaren, mede dankzij de comfortabele massagestoel die tijdens het wassen zijn werk doet.


Vervolgens wordt overgegaan naar de relax- en stylingzone, waar het haar wordt behandeld met een treatment voor extra bescherming tijdens het föhnen. Dit professionele product biedt bescherming tegen hoge temperaturen, waardoor het haar optimaal wordt verzorgd.



Met behulp van dikke ronde borstels wordt het haar geföhnd. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, vooral bij dik haar, maar de styliste zorgt ervoor dat het haar grondig wordt gedroogd en neemt hier ook voldoende tijd voor.

Na het föhnen wordt het resultaat van de keratinebehandeling zichtbaar. Het haar voelt zijdezacht aan, is niet langer pluizig en straalt een gezonde glans uit. Doordat de keratine nu goed in het haar zit, blijft dit resultaat de komende tijd zichtbaar en voelt het haar aanzienlijk gezonder aan. Dit is vooral prettig met de feestmaanden voor de deur, waarin je er natuurlijk op je best wilt uitzien!


Na een heerlijke middag verwend te worden door de styliste, verlaten we Indulge met een prachtige blow-out als resultaat. 

Uiteraard wordt er niet vertrokken zonder het maken van de after-foto. Zelfs zonder kleuring tijdens de behandeling, is te zien dat het haar optisch lichter is geworden. Dit effect ontstaat doordat het haar van binnenuit gezonder is en daardoor meer straalt. Wil jij ook een afspraak voor een keratinebehandeling klik hier en ze zullen je met open armen ontvangen.