Filmpremière 'Binnen de Muren' in de Koepelgevangenis

Stap binnen in de koepelgevangenis, want daar wordt zaterdag 19 oktober eenmalig de documentaire 'Binnen de Muren' vertoond. De monumentale architectuur en de cellen om je heen geven je het gevoel dat je zelf onderdeel bent van de documentaire. Kom jij de documentaire bekijken op het 8 meter brede scherm mét haarscherp geluid via koptelefoons?

Het verhaal over de koepel, in de koepel

De documentaire neemt je mee in het verhaal van Ton Mink, een ex-gevangenisbewaarder. Hij blikt samen met zijn collega's terug op zijn carrière van 34  jaar. Na de documentaire is het mogelijk om vragen te stellen aan de regisseur en aan oud-bewaarder Ton Mink. 

Ton Mink verruilde zijn leven op zee voor het leven binnen de muren. Als 25-jarige man komt hij in een regime terecht van lang gestraften waar een ernstig gebrek aan controle is door het personeel. Na 2 jaar werken onder enorme spanning wordt de situatie onhoudbaar... 

De Koepel wordt noodgedwongen leeggeruimd en het regime veranderd naar kort gestraften. Al snel wordt de Koepel in Breda berucht en bekend in heel penitentiair Nederland en de vrees voor vele gedetineerden. 

Op zaterdag 19 oktober wordt de documentaire vertoond. Voor de tweede voorstelling die van 21.30 tot 23.00 uur te zien is zijn nog tickets! Klik hier om ze te kopen.