Tags: Gin and beer fest, gin-tonic, Speciaalbier, speciaalbierfestival , Strand Binnen

Het aftellen is begonnen... 2 en 3 november Gin and Beer Fest bij STRND!

Al langere tijd is gin (met of zonder tonic) niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Het drankje is zo populair dat ook in Breda op 2 en 3 november Gin and Beer Fest, een nieuw festival, wordt georganiseerd bij Strand Binnen. Cheers! 

Maak via facebook & instagram kans op entreetickets (incl. een proefglas) voor Gin & Beer Fest! 


Die mix van buiten- en binnenlandse bieren en gin-tonics is vrij uniek. “We zien dat de gin-tonic populair is onder vrouwen, voor de mannen hebben we daarom speciaalbier. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als ze allebei proberen.” Het festival is bewust laagdrempelig gehouden, waardoor er ook ruimte is voor lokale of kleine brouwers maar er zeker ruimte is om nieuwe smaken te proberen. 

Een officiële afsluiten van de zomer, voordat de winter begint! 

Het idee ontstond nadat de organisatie, dat in april nog het Hop On Hop Off festival organiseerde, opmerkte dat er in november ook wel interesse was voor een feestje. “Met het Gin and Beer Fest willen we een officiële afsluiter van de zomer voordat de winter begint”. “Vandaar ook de locatie. Het wordt gezellig zomers aangekleed, waarbij alle aanwezigen nog een keer alle mooie zomermomenten kunnen ophalen.”

Om te voorkomen dat het fout gaat op een nuchtere maag heeft de organisatie een aantal foodtrucks uitgenodigd, waar verschillende gerechten te koop zijn: van saté tot broodje biefstuk met truffelmayonaise. Samen met de makers die uitgebreid vertellen over de brouwprocessen en hun product, steek je er ook nog wat van op. 

Het festival is verspreid over twee dagen en twee zalen bij Strand Binnen. De entree is, bewust laag gehouden en bedraagt vijf euro (inclusief festivalglas).