Lunchroom Suuskes beleeft vliegende start

Healthy lunchroom Suuskes opende vrijdag 1 september in het oude pand van Koffie bij Teun in de Lange Brugstraat. Eigenaresse Susanne van Meer stond te trillen op haar benen toen haar zaak na een verbouwing van 3 dagen open ging. Vooralsnog heeft ze geen moment het gevoel had dat ze aan het werk is. “Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken”, zegt Susanne.


Het heeft nog geen seconde als werk gevoeld

Susanne is helemaal verzot op de healthy lifestyle en sport zes dagen per week. Ze ziet zichzelf dan ook als visitekaartje voor haar zaak. Géén broodjeszaak maar shakes, shotjes, acaibowls en nog veel meer gezonde snacks. Tot aan de koffiesiropen aan toe zijn alle producten biologisch verantwoord en suikervrij. Ze kent al haar leveranciers persoonlijk en wil altijd weten waar haar producten vandaan komen. En dat in combinatie met de heerlijke koffie die de gasten van Teun gewend zijn. Teuns vaste barista Sanne is na de overname bij Suuskes gaan werken. Een bekend gezicht van de stad. Ze voelt geen druk om Teun te evenaren, “alles is nu een uitdaging.”

Susanne studeerde civiele techniek en was lang werkzaam in dit segment, echter lag haar hart altijd bij de horeca. Toen Teun vier jaar geleden zijn zaak opende was ze meteen verliefd op het pand. Jarenlang was ze vaste gast en liet ze wel eens doorschemeren het pand graag ooit over te nemen. Het concept voor de healthy lunchroom is ontstaan uit eigen behoefte. “Er wordt in Breda nog weinig op de fitgirl trend ingespeeld. Ik dacht: als ik het mis, zijn er vast meer”, zegt de kersverse eigenaresse.

Suuskes is niet alleen een lunchroom. Sporters kunnen hun bekers met voedingssupplementen laten vullen met de gewenste gekoelde producten. Er is ook een ruime bovenverdieping waar mensen kunnen werken en gebruik kunnen maken van de gratis wifi. Daarnaast is het plan om regelmatig foodbloggers als gastsprekers te laten optreden. Om te inspireren en informeren over een gezonde levensstijl.

spread the word

In de zaak ligt Suuskes ideeënboek vol met gezonde baksels. Elke dag ligt er een van die baksels in de toonbank voor de verkoop. Gasten kunnen door het boek heen bladeren en aangeven wat ze lekker lijkt.

Suuskes is te bezoeken op Lange Brugstraat 25. Openingstijden: Maandag t/m woensdag, vrijdag en zaterdag  9.30 uur tot 18.00 uur, donderdag 9.30 uur tot 21.00 uur en zondag 10.30 uur tot 18.00 uur.
De Instagram en Facebook van Suuskes zijn sinds deze week in de lucht, en ook de website komt eraan!