MEZZ - Nieuws vanuit het poppodium van Breda #35

Hoewel het nu een beetje anders zal zijn als normaal, staan er in de maand september een aantal evenementen gepland bij Mezz. De richtlijnen kun je hier even checken. En als je benieuwd bent, lees gerust verder.

 Binnenkort in Mezz

ZA 05 SEP | JACK POELS – BLAUWE VEAR
Jack Poels, zanger en liedschrijver van Rowwen Hèze, komt na 35 jaar met zijn allereerste solo-album ‘Blauwe Vear’. Bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans wordt dit meesterlijke album live ten gehore gebracht. ‘Blauwe Vear’ is een oprecht album van een man die zichzelf door de jaren heen heeft leren doorzien. De begeleiding is klein gehouden waardoor de poëtische teksten nog meer opgloeien. Limburgstalige ballades die wijsheid ademen, kleurvelden schilderen en getuigen van oprechtheid. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken. Een luisterconcert vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties aangevuld met favoriete liedjes van Jack. Akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

€ 18,50 | Middagvoorstelling | Avondvoorstelling | Facebook-event

DO 10 SEP | YEVGUENI + BEN FORTE (uitverkocht)
Op donderdag 10 september viert Yevgueni feest in MEZZ! De band viert het 20-jarige jubileum van de Vlaamse band en dat doen ze met een best of album, exclusieve clubshows en een wintertournee.

Yevgueni bereikte met ‘Als Ze Lacht’ de top-15 van het beste Belgische nummer ooit en nummer vier in De Lage Landen-lijst, een jaarlijkse samenwerking tussen de Vlaamse Radio1 en de drie Nederlandse regionale radiozenders. Met hun prachtige poëtische versmeltingen van kleinkunst, chanson en pop stond de band eind 2018 in een uitverkocht Paradiso. In 2020 doet de band voor het eerst MEZZ aan en mogen wij genieten van de rake songteksten die gezongen worden door de warme, ingetogen stem van frontman Klaas Delrue.

Uitverkocht | Meer info | Facebook-event

VR 11 SEP | LITTLE SYMPHONIES
Little Symphonies maakt zich klaar voor het volgende hoofdstuk! Je kent de band misschien al van hun debuut ‘We Used To Be Immortal’ waarmee ze eind 2019 Nederland verrasten. Een prachtig album boordevol persoonlijke nummers die je raken vanaf de eerste klanken. In de lente bracht Little Symphonies nog een staartje aan het succesvolle debuut uit in de vorm van een EP. De band borduurt hierin voort op thema’s als sterfelijkheid en verdriet, maar verbreedt zijn horizon ook naar andere persoonlijke verhalen. De sfeervolle en nostalgische luisterliedjes veroveren ook dit keer zeker onze harten.

€ 8,50 | Meer info | Facebook-event

ZA 12 SEP | ROOSBEEF + FIGGIE

Roosbeef staat sinds 2005 garant voor Nederlandstalige, humoristische pop, dwarse melodieën en spannende live-shows.

Na een hiaat van twee jaar is onlangs haar vierde album genaamd ‘Lucky’ uitgekomen. Tijdens deze twee jaar vond Roos haar muzikale bron terwijl ze tussen de bluegrass in Kentucky leefde. Eenmaal terug in Antwerpen ging Roosbeef weer aan de slag om je mee te nemen in haar belevingswereld. ‘Lucky’ snijdt diagonaal door de ziel met haar vele facetten, melancholische en soms lichtvoetige teksten. Het album is niet in een zin samen te vatten, het is een testament aan de muzikale en tekstuele groei van Roos. De eerste single ‘Menselijke Mensen’ bezingt de ongepolijste mens en neemt afscheid van de jeugd terwijl het elektronische ‘Rodeo’ dromerig en hopeloos overkomt. Laat je tijdens deze show meeslepen naar de belevingswereld van Roos door haar verhalen uit de echte, naakte wereld.

€ 19,50 | Vroege avondvoorstelling | Late avondvoorstelling | Facebook-event

DO 17 SEP | JENNIE LENA
Het rauwe zangtalent van Jennie Lena is echt en ongepolijst, recht uit het hart. Je voelt zowel haar kracht als haar gevoeligheid, of ze nou op het podium staat of ernaast. Jennie werd al van kinds af aan opgevoed met muziek waardoor ze door een rijk pallet aan muzikale stijlen beïnvloed werd. Soul, R&B, Jazz, Hiphop, Gospel, Funk en Blues, allemaal onmiskenbaar terug te horen in haar geweldige stem en songwriting. Dat ze daarnaast ook nog eens gezegend is met een flinke dosis frisse humor draagt bij aan haar eigenheid.

€ 17,50 | Meer info | Facebook-event

VR 18 SEP | THE DOORS IN CONCERT
Beleef de legendarische band The Doors opnieuw met The Doors in Concert! Ga terug naar de glorietijd van The Doors in de 60’s met nummer zoals ‘Light My Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’.

The Doors in Concert brengt een authentieke hommage aan de psychedelische rockband. Niet alleen heeft de zanger de looks en stem van Jim Morrison, maar de rest van de band evenaart het talent en de finesse van The Doors. De energieke en onvoorspelbare live shows worden gerecreëerd met de exacte instrumenten, versterkers en microfoons van de originele band.

€ 18,50 | Meer info | Facebook-event

ZA 26 SEP | PIECE OF PIE – the ultimate grunge experience
Piece Of Pie -The Ultimate Grunge Experience- laat de grunge herleven door legendarische platen live te spelen. Daarbij ontbreken de iconische videoclips natuurlijk niet! De grunge scene kwam eind jaren tachtig in volle bloei. Dit als tegengeluid van hairmetal en post-punk. Vanuit Seattle, bakermat van de grunge, braken diverse bands door met een vernieuwend geluid. Deze bands hadden genoeg van de strakke spandex en haarlak. Het waren juist de rauwe gitaren en ongepolijste vocalen die deze nieuwe stroming typeerden!

€ 11 | Meer info | Facebook-event

UPDATE OVERIG PROGRAMMA SEPTEMBER

 VR 04 SEP FLEDDY MELCULY & PENE CORRIDA – wordt verplaatst

VR 04 SEP MATT WATTS GROUP – wordt verplaatst

ZA 05 SEP COUSIN HARLEY – wordt verplaatst

ZO 06 SEP WILSON & WAKEMAN – wordt verplaatst

ZA 12 SEP YALLAH! YALLAH! – wordt verplaatst

ZO 13 SEP THE KIK – wordt verplaatst

ZA 26 SEP FRESH – verplaatst naar 24 april 2021