17 nieuwe restaurants uit Breda in 2022

Vind je het (net als wij) leuk om nieuwe restaurants uit te proberen? Dan zit je voorlopig wel even goed! Dit jaar openden veel nieuwe restaurants hun deuren in Breda. Onderstaand hebben we de 17 nieuwe restaurants van 2022 voor je op een rijtje gezet.

The Streetfood Club

The Streetfood Club opende op zaterdag 16 juli haar deuren in het Voormalige Grand Theatre. De zaak heeft veel verschillende hoeken en sferen, waardoor je bij elk bezoek iets anders kan beleven. Op de kaart staat streetfood met invloeden vanuit de hele wereld. Daarnaast hebben ze een grote cocktailbar en kun je gezellig op stap gaan. 

THE BOATHOUSE

The Boathouse opende in april 2022 de deuren en is een trendy restaurant met cocktailbar in het centrum van Breda. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch. De kaart heeft invloeden van over de hele wereld en is gefocust op shared-dining. In de zomer zit je hier ook heerlijk op het terras met uitzicht op de haven van Breda.

CLUB EL PUERTO

Club El Puerto is een restaurant met een Argentijnse houtskool grill. Ze serveren vanuit hier het beste vlees van hoge kwaliteit en dagelijks verse vis van de grill. In de keuken staan koks met al meer dan 30 jaar ervaring in houtskool grillen. Bij Club El Puerto draait het echt om sfeer, eten én beleven. Er wordt dan ook regelmatig een feestje gebouwd aan het eind van de avond. 

restaurant markant

Restaurant Markant opende in maart haar deuren aan de Prins Hendrikstraat 69. Dit sfeervolle huiskamerrestaurant staat voor een voor een unieke gastvrijheidsbeleving. De keuzes die zij op dit gebied maken zijn anders; divers, uniek en verrassend. Het restaurant is van Martijn en Demi, een “Markant” koppel met een grote liefde voor wijnen en gastronomisch genieten.

Jack & Jacky's

Jack & Jacky’s opende in juni 2022 haar deuren en heeft als missie mensen op een makkelijke en lekkere manier, gezond te laten eten. Je kunt er terecht voor gezonde sandwiches, smoothiebowls en salades. Maar ook verse juices, smoothies en shakes. 

bank 15

BANK15 Hub is een plek voor ontmoetingen, een kop koffie, het proeven van wisselende nieuwe foodconcepten, rond te kijken in de showroom, evenementen bij te wonen en te flexwerken. Kortom, een plek waar alle ruimte is voor eigen initiatief en waar altijd iets te beleven is. Deze uniek spot is sinds januari 2022 gevestigd aan de Sint Janstraat 11 in Breda.

eden summer terrace

Eden Summer Terrace opende in juli 2022 de deuren aan de Rijsbergsebaan 9 in breda, vlakbij de Galderse Meren.
EDEN is een zomers paradijs, waar je terecht kunt voor een hapje, een drankje en de spectaculaire feestjes.

yellow monkey

Yellow Monkey is gevestigd aan de Veemarkstraat 24. Waarom de naam yellow monkey? Deze naam is gekozen vanwege het karakter van een aap: sociaal, grappig, aaibaar, schattig en ondeugend. Je kunt hier terecht voor koffie en lunch. Een bezoek aan yellow monkey biedt een geniet- en inspiratiemoment tijdens de dagelijkse werkdag. De producten worden allemaal met liefde bereid met verse producten.

LUCY CHANG

Lucy Chang heeft nu ook een vestiging in Breda, aan de Ginnekenweg 309 (voormalig het Italiaanse restaurant La Cucina Italiana). Lucy Chang is een restaurant dat gerechten serveert uit China, Laos, Vietnam, Thailand en Korea. Denk hierbij aan noedelsoep, curry's, wok en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils. 

THE OFFICE BREDA (ROOFTOP BAR)

The Office zit gevestigd in, jawel, een kantoorpand aan de Markendaalseweg 44. Vanaf het dakterras heb je een waanzinnig mooi uitzicht over Breda en de Grote Kerk. 

urband food market

Not sharing the same food-mood? Bij UFM.nl vind je verschillende restaurants onder één dak waar je overal tegelijk kunt bestellen. Heeft iedereen trek in iets anders? No worries. Ze hebben de perfecte oplossing want ze hebben voor ieder wat wils. Het restaurant opende begin dit jaar haar deuren aan de Boschstraat 45 in Breda.

club sandwiches

Club Sandwiches is een broodjeszaak met de lekkerste verse sandwiches. Ze zijn gevestigd aan de Lange Brugstraat 25, in het voormalige pand van Ajoy Noodle. Bestellen en afhalen is ook mogelijk.

MANO'S POKÉ BOWLS

Mano's Poké Bowls opende in februari de deuren aan de Haagdijk 52 in Breda. Mano bowls biedt een snelle en gezellige eetervaring. Je kunt bij Mano's terecht voor poké bowls, acai bowls, bubble tea, smoothies, juices & mochi.

Als je dacht dit het was heb je het mis! Onderstaande restaurants gaan dit jaar nog hun deuren openen in Breda.

FRANSJEPAN

Fransepan zit in het voormalige pand van Restaurant de Overkant, tegenover De Beyerd.  Het wordt een Franse fine-dining bistro met een eigentijdse twist en wereldse invloeden. Het restaurant is straks van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 11 uur.

ROCKET SALAD BAR

The Rocket Salad bar zal in augustus de deuren openen aan de Ginnekenweg 20 in Breda. Het wordt een hippe saladebar met "funky healty food". 

HFC BREDA

HFC zal deze zomer de deuren openen aan het Brabantplein in Breda. HFC is een combinatie tussen McDonalds, Burger King en KFC. Een volledig restaurant van 2 verdiepingen met een café gedeelte, een kinderhoek en een heerlijke groot terras.

RESTAURANT BY FRED

Restaurant By Fred zal in augustus de deuren openen aan de Van Voorst tot Voorstraat 44, voorheen La Bella Vita. Het restaurant gaat zich volledig op de Franse Keuken richten. Wijn-spijscombinaties staan centraal bij Restaurant By Fred.